Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Lista candidaţilor înscrişi la examenul de titularizare a fost publicată cu întârziere de către Ministerul Educaţiei

0
10 Jun 2019 15:17:48
Autor: Simona Chirciu

Lista candidaţilor înscrişi la examenul de titularizare a fost publicată online de Ministerul Educaţiei, cu o întârziere de trei zile faţă de data prevăzută în calendarul modificat al titularizării. Profesorii care vor să se angajeze pe perioadă nedeterminată într-o şcoală susţin până pe 28 iunie inspecţiile speciale la clasă, iar pe 17 iulie dau examenul de titularizare, anunţă Edupedu.

Lista candidaţilor înscrişi la concursul de titularizare 2019 poate fi consultată pe site-ul Ministerului educaţiei, titularizare.edu.ro, pe fiecare judeţ în parte. Listele cuprind şi posturile scoase la titularizare pentru angajare pe perioadă nedeterminată, pentru angajare pe perioadă determinată, posturile incomplete, precum şi posturile ocupate din fiecare judet.
 
Ministerul Educaţiei a modificat calendarul de titularizare în luna aprilie, prin Ordinul nr. 3886/2019 din 11 aprilie 2019, după scandalul ”titularizării pe 253”. Profesorii au aflat direct de la inspectorate că ministrul Educaţiei a “uitat” să interzică prin metodologia de titularizare angajarea pe 253, care fusese declarată neconstituţională de Curtea Constituţională, conform edupedu.ro. Profesorii au fost întorşi acasă cu dosarele de către inspectorate, în prima zi în care s-au dus să se înscrie la titularizarea pe 253. Miniştrii educaţiei Rovana Plumb (interimar) şi Ecaterina Andronescu menţinuseră în metodologia de titularizare semnată de primul şi modificată la început de mandat de al doilea un articol declarat neconstituţional încă de vara trecută.
   
Calendar titularizare 2019 actualizat
 
3 iunie 2019 - Afişarea listei candidaţilor înscrişi şi a graficului privind susţinerea probelor practice/orale şi a inspecţiilor speciale la clasă;
 
3 – 28 iunie 2019 - Probele practice/orale şi Inspecţiile speciale la clasă
 
Notă: În perioada 31 mai – 28 iunie pot participa la probele practice/orale şi la inspecţiile la clasă şi cadrele didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată sau a căror reducere de activitate a apărut în perioada aprilie – iunie 2019.
 
17 iulie 2019 - Proba scrisă: examenul de titularizare
 
23 iulie 2019 - Afişarea rezultatelor la titularizare 2019
 
23 – 24 iulie 2019 - Depunerea contestaţiilor la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare
 
30 iulie 2019 -  Afişarea rezultatelor finale la titularizare
 
31 iulie 2019 - Repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată 
 
Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o şcoală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – candidaţii trebuie să obţină minimum nota şapte atât la examenul scris, cât şi la inspecţia la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi inspecţia în profilul postului. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii