Lista şcolilor şi grădiniţelor din Capitală unde se suspendă cursurile din cauza gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
25 de şcoli şi grădiniţe au cursurile suspendate FOTO: Adevărul
25 de şcoli şi grădiniţe au cursurile suspendate FOTO: Adevărul

25 de cursuri sunt parţial suspendate din cauza numărului crescut de cazuri de gripă, a transmis Inspectoratul Şcolar general, marţi. În unele clase sunt chiar şi 16 cazuri de copii bolnavi.

UPDATE  Ministerul Educaţiei a transmis situaţia centralizată la nivel naţional, care arată că cele mai multe şcoli şi grădiniţe de stat închise partial sunt cele din Capitală (20). Apoi, în judeţele Brăila, Călăraşi şi Giurgiu, este câte o unitate de învăţământ închisă partial, iar în judeţul Sibiu, două. 1.025 de elevi sunt afectaţi (a nu se înţelege bolnavi) de suspendarea cursurilor din aceste unităţi de învăţământ, a transmis instituţia, marţi

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri de gripă sunt la Şcoala Gimnaizală Nicolae Labiş, din sectorul 3, unde 21 de copii  sunt bolnavi. Şi la Şcoala Gimnazială I.G. Duca, din sectorul 5, 16 copii au contractat virusul gripal. În plus,  25 de şcoli şi grădiniţe din Bucureşti au cursurile suspendate din cauza cazurilor de gripă, au transmis marţi, inspectorii şcolari generali.

Inspectoratul a transmis marţi lista completă a şcolilor şi grădiniţelor care vor avea cursuri suspendate în următoarele zile, pentru a preveni răspândirea virusului. 

         

cazuri gripa scoli

Ministrul Educaţiei a anunţat, luni, că în această perioadă, zilnic, inspectoratele şcolare vor anunţa situaţia îmbolnăvirilor de gripă şi a şcolilor închise din această cauză. Luni, s-a anunţat închiderea a trei unităţi, fiind afectate 762 de persoane. „La Ministerul Educaţiei vor raporta inspectoratele şcolare zilnic toate cazurile de gripă sau de persoane care au probleme de sănătate. La momentul acesta, astăzi de dimineaţă, au raportat trei unităţi de învăţământ fiind afectate 762 persoane”, a anunţat, luni, Monia Anisie, într-o conferinţă de presă.

Monica Anisie a precizat că nu toate unităţile de învăţământ au asistenţi medicali şi a cerut implicarea Ministerului Sănătăţii, astfel încât medicii de familie să se poată deplasa la şcoli, dacă în comunităţile respective există cazuri de îmbolnăvire. „Am solicitat inspectorilor şcolari generali să monitorizeze cu maximă atenţie această situaţie pentru că se poate întâmpla se existe situaţii de criză, de gripă, e bine ca toată lumea să fie pregătită pentru a închide unitatea de învăţământ, aşa cum este prevăzut în regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar”, a mai spus Anisie.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că în ţara noastră nu se poate discuta de epidemie de gripă, dar că există intensificări ale circulaţiei virusului gripal în câteva zone, respectiv Bucureşti şi Braşov. El a precizat că până în prezent au fost înregistrate cu 20 la sută mai puţine cazuri decât în perioada similară a anului trecut, dar în următoarele săptămâni numărul infecţiilor respiratorii va creşte.  

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite