Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Lotul olimpic al României a obţinut patru premii la Olimpiada Internaţională de Geografie 2019

1
6 Aug 2019 14:13:36
Autor: Iulia Cimpoeru

Lotul olimpic al României, prezent la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, a obţinut o remarcabilă serie de patru distincţii: o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.

După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiţia găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanţă similară.

Elevii laureaţi cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi), medaliată cu aur în 2018, şi Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti).

Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) a fost medaliat cu bronz.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi). Selecţia a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie din anul şcolar 2018-2019. Pregătirea lotului s-a desfăşurat la Iaşi.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie s-a desfăşurat în Hong Kong/China, în perioada 30 iulie - 5 august, cu participarea a peste 190 de elevi din 48 de ţări.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Silvia Silvia
9.08.2019, 14:53:14

Cinste lor Bravo!

Modifică Setările