Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Mai mulţi profesori au fost prinşi copiind la examenul de titularizare

0
30 Jul 2020 09:36:31
Autor: George-Andrei Cristescu
Examen de titularizare Arhivă Adevărul
Examen de titularizare Arhivă Adevărul

La proba scrisă la concursul de ocupare a posturilor didactice, mai mulţi profesori au fost prinşi copiind. Ei vor rămâne fără catedră pe o perioadă determinată.

La proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 29 iulie, în 123 de centre, s-au prezentat 27.002 candidaţi (89,67%) din cei 30.113 candidaţi înscrişi. Din promoţia de absolvenţi ai anului 2020, au fost prezenţi 2.724 de candidaţi.
 
2.145 (7,94%) de candidaţi dintre cei prezenti s-au retras, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar 32 candidaţi au fost eliminaţi din concurs. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2020-2021.
 
Niciun candidat prezent la proba scrisă nu a avut temperatura peste maximul admis în actualul context epidemiologic (37.3 grade Celsius).
 
Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte2020.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.
 
Un număr de 32 de cadre didactice au fost eliminate din concurs pentru fraudă la proba scrisă de miercuri din cadrul examenului de titularizare şi vor rămâne fără catedră în anul şcolar viitor, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.
 
Primele rezultate vor fi afişate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior, în data de 11 august.
 
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).
 
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare în intervalul 12 - 14 august.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările