Mamă? Profesor? Femeie de afaceri?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alaturi de fiica mea, Irina Alionte
Alaturi de fiica mea, Irina Alionte

Se zice că “Dumnezeu nu a putut fi peste tot, drept pentru care a creat mamele!” Din momentul în care ne hotărâm să devenim mame, ne preocupă doar viitorul copiilor nostri, iar noi, ca mame, trecem pe locul al doilea. Tot ce vrem este să reuşim să fim şi soţii şi mame şi să avem destul timp la dispoziţie şi pentru carieră. Şi facem un pic de echilibristică pe sârmă.

În perfecţionismul nostru, ne luptăm ca toate să fie făcute cum trebuie, atât la serviciu cât şi acasă, dar mai ales când e vorba de cei mici: să îi ducem la şcoală, să ne şi jucăm seara cu ei sau să le spunem o poveste. Pe lângă toate acestea, trebuie să fim şi femei, elegante, fragile, atente, misterioase, puternice. 

Unde este, aşadar limita? Cum păstrăm acel echilibru între viaţa personală şi carieră sau afacere? Zâmbim şi găsim timp şi pentru sărutări şi pentru prezentări powerpoint şi călătorii de afaceri. Limita şi-o găseşte fiecare, pentru că e lupta fiecăreia dintre noi. Putem doar să o împărtăşim şi cu alte femei, tocmai pentru a înţelege că nu suntem singure.

Şi Shakespeare School a început din pasiunea unei mame care şi-a dorit tot ce era mai bun pentru copilul ei. Am creat Shakespeare School în primul rând pentru că eram pasionată de ceea ce făceam, dar şi din dorinţa de a-i oferi un viitor mai bun fiicei mele. Ea a crescut odată cu şcoala şi abia peste 10 ani am realizat cât de inspiraţională a fost povestea mea pentru ea: a devenit la rândul ei o femeie curajoasă care şi-a pornit afacerea ei. Nu pot decât să fiu mândră şi să mă bucur că pot să o susţin. 

Ca femei, ca mame, ne luptăm şi cu munţii pentru acel lucru care va asigura familiei un viitor mai bun. Sacrificăm timp, dar suntem cu sufletul împăcat că ceea ce facem este ceea ce trebuie. Şi da, asta înseamnă nopţi pierdute, oboseală, frământări, dar doar mamele înţeleg această agitaţie. Am cunoscut multe astfel de femei la întâlnirile clubului „Bright Parents” de la Shakespeare School, unde vorbim despre provocările întâlnite ca părinte. Deloc surprinzător, majoritatea audienţei este formată din mame, care, după o zi plină de munca, îşi găsesc totuşi timp să discute despre frământările lor şi învaţă să construiască o relaţie armonioasă cu copiii lor.

Aşadar, vreau să mărturisesc tuturor mamelor din comunitatea Shakespeare School, dar şi tututor femeilor care reuşesc să fie mame, soţii şi femei de carieră, la un loc, că vă respectam şi admirăm forţa şi puterea de muncă de care daţi dovadă. Vă vedem grijulii, mereu preocupate de rezultatele copiilor, dar cu mâna pe telefon conectate şi la ce se mai întâmplă la birou. Ar trebui să auzim în fiecare lună cât de minunate suntem, dar e bine că măcar în martie, când natura renaşte, ne amintim că suntem nişte făpturi miraculoase, pline de duioşie, de tandreţe, dar şi de forţă în mănuşi de catifea. Nu putem decât să ne dorim o primăvară minunată!

PS: Clubul Bright Parents este deschis tuturor părinţilor preocupaţi de educaţie parentală, iar participarea este gratuită. Următoarea întâlnire a clubului Bright Parents este pe 22 martie la ora 18:00 la sediul Shakespeare din strada Tokio nr.9. Psihologul Mirela Horumba, specialist în educaţie parentală, ne va îndruma către o comunicare armonioasă cu copiii şi transformarea lui “NU” în răspunsuri pozitive. Pentru înscrieri ne puteţi contacta la info@shakespeare-school.ro sau 0755 033  839/ 021 230 20 06. Găsiţi mai multe detalii despre Clubul Bright Parents pe www.shakespeare-school.ro. Vă aşteptăm cu drag! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite