Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Medicii de familie recomandă vaccinarea antigripală a copiilor, în contextul în care şcolile ar putea fi redeschise

1
19 Jan 2021 15:36:15
Autor: Cristina Morozan
SNMF îi încurajează pe părinţii să se informeze despre vaccinarea antigripală şi despre beneficiile acesteia Foto: Arhivă
SNMF îi încurajează pe părinţii să se informeze despre vaccinarea antigripală şi despre beneficiile acesteia Foto: Arhivă

Medicii de familie atrag atenţia asupra unei eventuale creşteri a numărului infecţiilor respiratorii şi al cazurilor de gripă, în contextul unei posibile reluări a cursurilor în unităţile şcolare. Ei avertizează că pot fi expuşi îmbolnăvirilor copiii şi adolescenţii şi încurajează vaccinarea antigripală a acestora, transmite Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) potrivit Agerpres.

"Imunizarea antigripală rămâne chiar şi în această perioadă extrem de importantă pentru a reduce riscul unei duble infectări (cu virus gripal şi SARS CoV-2) şi pentru a evita posibile complicaţii determinate de virusul gripal în rândul copiilor şi al comunităţii. SNMF încurajează vaccinarea antigripală a copiilor şi adolescenţilor având în vedere că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă", a declarat dr. Dina Mergeani, preşedintelele SNMF, potrivit unui comunicat transmis marţi, citat de Agerpres.

Medicii de familie le reamintesc părinţilor că au la dispoziţie atât vaccinurile din farmacii, cât şi pe cele distribuite prin Progrmaul Naţional de Vaccinare.

Totodată, îi încurajează părinţii să se informeze despre vaccinarea antigripală şi despre beneficiile acesteia, în contextul în care copii sub 16 ani nu pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19.

„În contextul în care, cel puţin pentru moment, copiii nu vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 şi, în acelaşi timp, ei sunt principalii vectori de transmitere a virusului gripal, vaccinarea antigripală a acestora reprezintă o modalitate prin care îi putem proteja de o posibilă infectare cu ambele virusuri. Prin vaccinarea acestora putem reduce substanţial riscul de îmbolnăvire şi de apariţie a complicaţiilor cauzate de virusul gripal, care pot necesita spitalizare, precum şi transmiterea virusurilor în comunitate care uneori duc chiar la deces. În timp ce protejăm copiii, reducem semnificativ şi transmiterea virusului gripal în comunitate", a declarat dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, citat în comunicat.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

L. L.
22.01.2021, 06:39:49

Toata lumea poarta masca si se spala des pe maini. Cate cazuri de gripa avem in iarna asta in Romania?

Modifică Setările