Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei anunţă că a încetat toate parteneriatele cu asociaţia lui Alexandru Cumpănaşu

0
16 Apr 2021 17:37:15
Autor: Cristina Morozan
Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei este una dintre cele două ONG-uri conduse de controversatul personaj Alexandru Cumpănaşu, abonate la bani publici Foto: Inquam Photos /Octav Ganea
Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei este una dintre cele două ONG-uri conduse de controversatul personaj Alexandru Cumpănaşu, abonate la bani publici Foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Ministerul Educaţiei a încetat, în data de 29 martie 2021, toate parteneriatele cu Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) a lui Alexandru Cumpănaşu, în toate cele trei proiecte din 2018 şi 2019.

În prezent, între Ministerul Educaţiei şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) nu există nicio colaborare/ parteneriat/ acord privind desfăşurarea unor activităţi finanţate din fonduri europene, conform Edupedu.ro.
 
Cele trei proiecte încetate:

1. „Sistem de Management al Calităţii pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi structuri subordonate – CAF“: Potrivit ministerului, “în acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educaţiei a preluat responsabilitatea implementării activităţilor pentru finalizarea şi atingerea obiectivelor din contractul de finanţare”.

2. ,,Noi Perspective în Educaţie – NPE”.

Potrivit ministerului, “în acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educaţiei a preluat responsabilitatea implementării activităţilor pentru finalizarea şi atingerea obiectivelor din contractul de finanţare prin noua structura din cadrul ministerului – Direcţia Generală România Educată“.

3. ,,Dezvoltarea de Reglementări Instituţionale privind Etica, Integritatea şi Anticorupţia în sistemul de educaţie”.

Potrivit instituţiei, “în cadrul acestui proiect, a fost încetat atât acordul de parteneriat cu AID, cât şi cu Academia de Poliţie „AI. I. Cuza” din Bucureşti. De asemenea, Ministerul Educaţiei a decis rezilierea contractului de finanţare încheiat în 2018, derulat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2016-2020″.

Potrivit sursei citate, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat încă de pe 30 martie că a anulat acest acord de parteneriat fiind în curs de derulare o analiză solicitată „pe baza unor ‘semne de întrebare’ cu privire la cât de adecvat este parteneriatul” semnat în 18 decembrie 2018

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei este una dintre cele două ONG-uri conduse de controversatul personaj Alexandru Cumpănaşu, abonate la bani publici, mai precizează sursa citată.

De altfel, Alexandru Cumpănaşu a fost vizat într-un dosar penal deoarece unele postări şi interacţiuni pe TikTok cu uniii dintre tinerii care îi urmăreau contul au provocat indignare şi critici în spaţiul public. El îi îndeamna pe elevi să nu-şi asculte profesorii şi avea chiar şi discuţii cu conotaţii sexuale cu câteva tinere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările