Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei anunţă că va fi întocmită o hartă a şcolilor dezavantajate. Care va fi rostul ei

0
28 Oct 2020 18:01:06
Autor: Daniela Serb
Şcolile de la sate vor avea şanssa unei finanţări suplimentare
Şcolile de la sate vor avea şanssa unei finanţări suplimentare

Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţă că va fi realizată o hartă a şcolilor dezavantajate din România, care va avea un rol important în stabilirea modului şi a priorităţilor de alocare a resurselor şi a proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027.

 
Ministerul Educaţiei susţine că va fi realizată o hartă a şcolilor dezavantajate din România, prin intermediul căreia se vor identifica nevoile generale reale şi problemele specifice ale şcolilor, de la lipsa infrastructurii (toalete, apă potabilă etc.) până la calitatea actului educaţional.
 
Harta va reprezenta un instrument necesar pentru stabilirea modului de alocare a resurselor şi proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027.
 
Pentru realizarea acestui obiectiv, ministrul Monica Anisie a invitat o serie de organizaţii cu activităţi şi rezultate relevante în ceea ce priveşte asigurarea echităţii în educaţie să se alăture demersului iniţiat de MEC.
 
"Avem convingerea că într-un astfel de parteneriat vom reuşi să realizăm această hartă a şcolilor dezavantajate din România, cu ajutorul căreia să putem interveni punctual şi adapta intervenţiile de la nivel central, judeţean şi local, în beneficiul fiecărui elev din România”, a afirmat ministrul Monica Anisie, în invitaţia transmisă organizaţiilor/instituţiilor anterior menţionate. 
 
O primă discuţie tehnică în acest sens este programată vineri, 30 octombrie, fiind aşteptaţi să participe reprezentanţii UNICEF în România, ai Consiliului Europei, ai Universităţii din Bucureşti, ai Institutului Naţional pentru Statistică şi ai Fundaţiei Agenţia de Dezvoltare Comunitară "Împreună”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările