Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei anunţă că profesorii se pot programa pentru vaccinarea anti-COVID. Cine are prioritate

4
17 Jan 2021 17:28:32
Autor: Daniela Serb
A doua etapă de vaccinare anti-COVID a început pe 15 ianuarie
A doua etapă de vaccinare anti-COVID a început pe 15 ianuarie

O adresă trimisă duminică, 17 ianuarie, de către Minister spre inspectoratele şcolare specifică modalitatea prin care se va derula întocmirea listelor cu profesorii care vor să se vaccineze în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

”Având în vedere faptul că începând cu data de 17 decembrie 2020 a intrat în vigoare H.G. nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România precum şi faptul că a fost deschisă Etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, care include populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ, vă solicităm să diseminaţi informaţiile către toate unităţile de învăţământ  în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19”, se spune în adresa trimisă de Ministerul Educaţie către inspectoratele şcolare generale.
 
Astfel, fiecare unitate de învăţământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unităţii de învăţământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informaţiile cu privire la acţiunea de vaccinare pot fi/trebuie sa fie accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/, potriovit aceleiaşi surse.
 
Prioritate la înscriere au angajaţii din învăţământul preşcolar  - unde nu este obligatoriu portul măştii de către copii; cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii şi angajaţii unităţilor de învăţământ preuniversitar care urmează să funcţioneze cu prezenţa fizică începând cu 8 februarie.

Fiecare şcoală trebuie să trimită către inspectoratul şcolar general numele persoanei desemnate să se ocupe cu acţiunea de vaccinare, funcţia şi datele de contact ale acesteia până luni, 18 ianuarie, până la ora 16.00, urmând ca inspectoratele şcolare judeţene/ISMB să transmită situaţia către Ministerul Educaţiei până marţi, 19 ianuarie, ora 12.00, se mai arată în comunicat. 
                        
                                                                                     

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Matei Basarab
17.01.2021, 18:09:04

Eu sunt profesor de fizica dar nu inteleg ce este vaccinul asta. Ma poate ajuta cineva? Multumesc.

-4 (6 voturi)
Tamas Szabadi
17.01.2021, 19:42:46

Mintea ministrului cea de pe urmă! Etapa a II-a de vaccinare a început pe 15 ianuarie. Ministrul se trezește peste două zile, că trebuie organizată înscrierea/programarea dascălilor pentru vaccinare. La numerele de telefon date pentru programare azi (17. 01.) se făceau programări pentru prima decadă a lunii februarie. Dacă sistemul de programare din școli va fi funcțional în 10 zile, probabil primii colegi vor putea să fie programați pentru sfârșitul lunii februarie sau după. Și ca să facă efectul, mai e nevoie și de al doilea vaccin, adică spre mijlocul/sfârșitul lunii martie vor fi primii dascăli imunizați. Deci înțelegeți că de ce am zis de mintea ministrului. Că dacă se vroia întradevăr imunizarea noastră, atunci aveau plan de bătaie și schemă gata de lansare cu o săptămână înaintea datei de 15 ianuarie. Dar omul mai mult dă declarații, decât să găndească și să ia decizii juste. (Iar dacă rata de infectare va rămâne la acest nivel, nici o treime dintre elevi nu vor putea să meargă la școală din 8 februarie.)

+1 (3 voturi)
elfu
17.01.2021, 23:38:59

CNP => CUI angajator => verificare in lista CUI-urilor acceptate etapa 2 => programare

-5 (5 voturi)
Miorel Baciu
18.01.2021, 12:31:21

VACCÍN, vaccinuri, s. n. 1. Produs biologic preparat din germeni patogeni sau din secreții microbiene, care se administrează prin injecții sau pe cale bucală unui om ori unui animal în scop preventiv (pentru a căpăta imunitate împotriva bolilor infecțioase) sau curativ. 2. Administrare a unui vaccin (1); vaccinare. 3. (Concr.) Urmă, semn, cicatrice rămasă pe corp în urma administrării unui vaccin (1). – Din fr. vaccin, lat. vaccinus. Cf. it. vaccino. sursa: DEX '09 (2009) Chestia aceasta cu care va veti injecta nu este un vaccin! Nu este preparat din agenti microbieni si nici din secretii microbiene! Denumirea corecta este terapie genica. Tehnologia mRNA (mesager ARN) instruieste celulele sa creeze o anume proteina, care sa lupte/sa recunoasca virusul. Indiferent ce vi se spune, este o tehnologie experimentala, cu toate riscurile aferent, avand doar o aprobare provizorie de folosire. Autorizarea definitiva se va face abia in 2023. (Conform prospectului), asta daca nu cumva urmarile vor fi catastrofale. Intrebarea este daca doriti sau nu sa va lasati injectati cu asa ceva. Daca patiti ceva grav, efectele sunt ireversibile si nu veti primi niciun fel de ajutor de la cei care va promoveaza acum atat de agresiv vaccinarea... Informati-va, aveti destule materiale...

+1 (1 vot)
Modifică Setările