Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei: Se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări în şcoli. Câţi elevi şi profesori au fost confirmaţi cu Covid-19

2
2 Apr 2021 18:10:03
Autor: News.ro
Numărul infecţiilor din şcoli este în scădere
Numărul infecţiilor din şcoli este în scădere

Ministerul Educaţiei a transmis, vineri, că se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului. În 1 aprilie, 2.610 de elevi şi 2.171 de angajaţi erau confirmaţi cu coronavirus.

”Conform datelor transmise şi asumate de către unităţile de învăţământ preuniversitar şi inspectoratele şcolare judeţene, se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.
 
Sursa citată a precizat că, în 1 aprilie, numărul total al cazurilor de elevi confrmaţi era de 2.610, în timp ce al angajaţilor era de 2.171.
 
Cel mai mare număr activ de cazuri la elevi s-a înregistrat în 26 martie, respectiv 2.740. Tot atunci a fost şi numărul maxim de infectări la angjaţii din învăţământ, respectiv 2.514.
 
Analiza reaizată de Minister se referă la perioada 15 martie – 1 aprilie. Cel mai mic număr activ de cazuri a fost 2.200 la elevi şi 2.031 la personal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Alexandru Preda
3.04.2021, 08:21:15

Este revoltător cum ministrul educatiei încearcă sa ii fraiereasca pe oameni. Toată lumea știe ca principalul vector de tran smitere a virusului în scoli, în familii și în comunitate, sunt copiii. Ii obliga sa meargă la școală cu mijloacele aglomerate de transport în comun, aceștia se contaminează. Apoi ajung la școala, acasă, în parc și pe unde se mai duc în grup după școală și fiind în general asimptomatici, își îmbolnăvesc colegii vulnerabili, părinții, bunicii, profesorii și pe alții. Nu se fereste nimeni de ei pentru ca sunt asimptomatici. Că sa fie depistați și izolați acasă și elevii asimptomatici,nu numai cei cu simptome, ar trebui testati săptămânal obligatoriu toți elevii. Nu trebuie acceptul părinților. Nu îl vor da. Pe ei nu ii interesează sa își tina copilul acasă dacă nu are simptome și nici nu vor sa afle cumva ca este infectat, întrucât nu au chef părinții sa stea și ei în izolare doua săptămâni. Asa ca nu ne aburiți cu faptul ca parintii se împotrivesc. In toate tarile civilizate, toți copiii sunt tratați săptămânal obligatoriu.

+1 (1 vot)
Eduard
3.04.2021, 12:56:21

Deocamdata este prematur sa vorbim despre o tendinta. Usoara scadere nu inseamna ca problema infectarilor din scoli nu exista sau ca solutia invatamantului cu prezenta fizica este cea corecta. Daca elevii invatau exclusiv on - line erau ZERO infectari. Intre zero si 4781 este o mare diferenta pe care domnul ministru inca nu o sesizeaza.

Modifică Setările