Ministerul Educaţiei: Doar jumătate din inspectoratele şcolare judeţene au şefi după concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sorin Cîmpeanu a decis scoaterea posturilor de inspector şcolar general la concurs, după 10 ani în care şefii inspectoratelor au fost numiţi de ministrul în funcţie FOTO Adevărul
Ministrul Sorin Cîmpeanu a decis scoaterea posturilor de inspector şcolar general la concurs, după 10 ani în care şefii inspectoratelor au fost numiţi de ministrul în funcţie FOTO Adevărul

Doar jumătate din cele 42 de inspectorate şcolare au şefi după concursul organizat în perioada 11-20 martie, după ce unii candidaţi au fost respinşi, s-au retras sau nu s-au prezentat, a declarat luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educaţiei a scos la concurs toate cele 42 de posturi de inspectori generali şcolari, după aproape 10 ani de la precedentul concurs.
La concursul organizat în perioada 11-20 martie au fost depuse 57 de dosare, cei mai mulţi candidaţi fiind din Mehedinţi (şase), Buzău şi Mureş (câte trei). În restul judeţelor au fost câte unu sau doi candidaţi, relatează Mediafax.

În urma concursului au promovat doar candidaţi din Botoşani, Cluj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Sălaj, Giurgiu, Maramureş, Sibiu, Teleorman, Timiş, Alba, Braşov, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Gorj şi Mureş.

Astfel, pentru 20 de inspectorate şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti va fi organizat un nou concurs. La concursul organizat pentru postul de inspector general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru nu s-a mai prezentat, el fiind numit consilier al ministrului Educaţiei. Funcţia de inspector general şcolar al Capitalei este ocupată până la concurs de Florian Lixandru.

Au început înscrierile pentru o nouă sesiune

Ministerul Educaţiei deschide perioada de înscriere pentru concursul de ocupare a posturilor de inspector şcolar general adjunct şi de director la casele corpului didactic. Sesiunea de concurs dedicată inspectorilor şcolari generali a fost boicotată de majoritatea candidaţilor, care s-au retras din concurs pe ultima sută de metri.

Ministerul Educaţiei anunţă că în perioada 25 martie - 5 aprilie 2015, candidaţii pot depune dosarele de înscriere pentru posturile de inspector şcolar general adjunct şi director la casele corpului didactic, la sediul inspectoratelor şcolare.

Dosarul de înscriere trebuie să conţină, pe lângă cererea de înscriere, curriculum vitae redactat după modelul comun european, adeverinţă conform căreia candidatul nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent, certificat medical şi certificatul de acordare a gradului didactic I în învăţământ sau a diplomei de doctor.

Concursurile de ocupare a funcţiilor de inspectori generali şcolari în fiecare judeţ au fost boicotate de majoritatea candidaţilor care s-au retras din concurs pe ultima sută de metri. În ultimii şapte ani, şefii inspectoratelor au fost numiţi prin delegaţie, fără a susţine vreun concurs.

Boicot la concursul pentru postul de inspector şcolar general

După şapte ani de întrerupere a concursurilor pentru funcţiile de inspectori generali şcolari, timp în care responsabilii sistemului de educaţie din judeţe au fost numiţi în post cu delegaţie, cu semnătura miniştrilor care s-au perindat în această perioadă, anul acesta Ministerul Educaţiei a decis să întrerupă această formulă de interimat.

Prin urmare, în perioada 11-20 martie, la Ministerul Educaţiei Naţionale s-au desfăşurat concursurile pentru şefia celor 42 de inspectorate şcolare.

Ca un făcut însă, acest examen este boicotat de candidaţi, aproape toţi „îmbolnăvindu-se” subit. După primele trei zile de programări la examene, din cei 12 candidaţi programaţi, doar patru şi-au învins teama şi au dat concursul, spre marea dezamăgire a ministrului Educaţiei, mai ales că majoritatea dintre înscrişii la examen sunt candidaţi unici.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite