Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei: Florile sau mărţişoarele nu sunt obiecte personale

0
24 Feb 2021 16:58:41
Autor: Daniela Serb
Câteva zile ne despart de sărbătoarea Mărţişorului
Câteva zile ne despart de sărbătoarea Mărţişorului

Ministerul Educaţiei a trimis un comunicat în care nici nu interzice, nici nu recomandă oferirea de flori sau mărţişoare în şcoli de 1 şi 8 Martie, ci îndeamnă la prudenţă  pentru a nu facilita răspândirea noului coronavirus.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a făcut ]n cursul zilei de miercuri precizări referitoare la ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii care interzice schimbul de obiecte personale la şcoală, prevedere interpretată ca o interdicţie referitoare la oferirea de flori şi mărţişoare. Conform ministrului, o floare sau un mărţişor nu sunt obiecte personale. 
 
Pentru a pune capăt speculaţiilor, Ministerul Educaţiei a trimis următorul comunicat:
 
”În Ordinul comun nr. 3235/2021 al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexă: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19 - II. Măsuri de organizare a spaţiilor, a accesului în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe şi a programului şcolar, în contextul epidemiologic al infecţiei cu SARS-CoV-2, b) organizarea sălilor de clasă). Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii 
 
În acest context, Ministerul Educaţiei nici nu poate schimba şi nici nu doreşte să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum “flori şi mărţişoare” în categoria “obiecte personale”. 
Ministerul Educaţiei nu a transmis şi nu va transmite către unităţile şi instituţiile de învăţământ, nici măcar cu titlu de recomandare, nici o interdicţie în acest sens, dar îndeamnă la prudenţă din perspectiva oricărui tip de interacţiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCOV 2”. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările