Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei începe centralizarea informatizată a diplomelor de Bac

5
13 Nov 2020 15:37:26
Autor: Daniela Serb
Diplomele de Bacalaureat vor fi luate în evidenţă centralizată la Ministerul Educaţiei
Diplomele de Bacalaureat vor fi luate în evidenţă centralizată la Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei şi Cercetării iniţiază demersuri pentru a asigura evidenţa centralizată a diplomelor şi a certificatelor din sistemul preuniversitar, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, a dispus începerea demersurilor pentru a se realiza o evidenţă informatizată a actelor de studii din învăţământul preuniversitar. 
 
Astfel, în sistemul informatic, baza de date a Ministerului Educaţiei şi Cercetării va fi interconectată cu Compania Naţională „Imprimeria Naţională" - S.A. (CNIN-SA), care va tipări actele de studii completate cu datele absolvenţilor, inclusiv cu fotografia candidatului. Prin această interconectare a bazei de date, vor fi tipărite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificărilor profesionale, precum şi actele aferente examenului naţional de definitivare în învăţământ. 
 
Mai mult decât atât, prin crearea acestui mecanism, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va avea o evidenţă informatizată a actelor de studii la nivel central. 
 
„În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educaţiei, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Naţională pentru tipărirea unor diplome de bacalaureat, analiză finalizată cu tipărirea diplomelor de bacalaureat de către CNIN-SA cu datele absolvenţilor preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din păcate, următoarele guverne nu au considerat o prioritate în a avea o evidenţă centralizată a actelor de studii şi au abandonat iniţiativa”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării. 
 
Această iniţiativă se înscrie în demersurile ministrului educaţiei şi cercetării, Monica Cristina Anisie, de a debirocratiza sistemul şi de a eficientiza activitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

kitty kat
15.11.2020, 19:01:17

Haleluiaaaa! Pe cand si digitalizarea cursurilor + examenelor precum a celor din EU?

elfu
16.11.2020, 08:30:35

asta da minister .... wtf ..... suntem in 20-20 ... nu ati facut asta pana acum ? Asta e subeict de stire ? Cum va justificati salariile si schema de personal ? ce tara ...

elfu
16.11.2020, 08:32:17

"În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educaţiei, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date ..." - asa ati mancat banii - ati facut doar "analize" cand era mai simplu si mai ieftin sa implementati. acum va si laudati cu chestii deastea ? sa va fie rusine.

+1 (1 vot)
Ludwig
16.11.2020, 19:54:16

stai sa vezi ca os a mai urmeze niste studii de prefezabilitate, apoi de fezabilitate, consultanta, strategie...peste 30 de ani la fel va fi...

+1 (1 vot)
elfu
17.11.2020, 08:35:57

astea se preteaza usor la copy paste .. pacat ca implementarile le fac cei care au facut si PIAS-ul si alte asemenea prostii

Modifică Setările