articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei a lansat o consultare publică cu privire la rolul temelor pentru acasă

5
7 Nov 2017 14:48:56
Autor: Florinela Iosip
Ministerul Educaţiei a lansat o consultare în spaţiul public cu privire la rolul temelor pentru acasă. FOTO: Arhiva „Adevărul“
Ministerul Educaţiei a lansat o consultare în spaţiul public cu privire la rolul temelor pentru acasă. FOTO: Arhiva „Adevărul“

5 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
7.11.2017, 21:35:35

Asa este politically correct, sa faci consultari. Practic opiniile parintilor si a elevilor nu fac nici cat o ceapa degerata...exista specialisti in domeniul pedagogic, pusi la punct cu ultimele noutati. Important este sa fie ascultati.

Dana DK
8.11.2017, 08:30:59

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA : acelasi lucru gandesc si eu. S-a cheltuit o gramada de bani cu acest chestionar, oare chiar se va tine cont de el? Sau e doar praf in ochi pentru a mai potoli tumultul din ultimele zile privitor la manuale si discutii despre scoala si ministrul invatamantului? Or fi si specialisti in domeniul pedagogic, dar mai bun pedagog decat un parinte implicat, nu exista. Fiecare parinte cu ceva inteligenta, studii si foarte interesat de copilul sau stie exact care sunt problemele si unde trebuie actionat.... Pedagogii sunt uneori prea pedagogi :)) Nu poti creste un copil astfel incat sa respecti toate regulile pedagogiei. Nu suntem robotei.

+1 (1 vot)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
9.11.2017, 04:22:21

"dar mai bun pedagog decat un parinte implicat, nu exista. Fiecare parinte cu ceva inteligenta, studii si foarte interesat de copilul sau stie exact care sunt problemele si unde trebuie actionat." VA DATI SEAMA CE SPUNETI? 4.000.000 de parinti stiu exact ce au de facut, fiecare total diferit fata de celalalt...Gandirea dumneavoastra este exact motivul stagnarii dezvoltarii in Romania in comparatie cu tarile din vest: - Pe scurt romanii nu-si urmeaza elitele (inclusiv Guvernul care face doar numiri politice) si fiecare face ce vrea si incearca sa-si impuna ideile. Simbolic vorbind, o turma de lei bezmetici si dezorganizat nu fac cat o turma de oi supuse si conduse de un leu inteligent.Sa va mai dau exemple? Inclusiv pe vremea comunistilor, nu erau ei prea destepti, in schimb pentru ca exista un plan unic si ORDINE-in primul rand, s-au realizat atatea.

Cel Mare Scarembeu
8.11.2017, 13:16:12

Astia cred ca se pregatesc sa mute invatamantul acasa la copii.Cred ca este ideea lui Ciordache cu expierenta lui de studii la ff care a terminat facultatea la Balti fara sa fi vazut vreodata macar pe harta unde sunt baltile alea.Probabil balta Belina la stiuci.

Lica Mosu
8.11.2017, 14:04:31

@CMV. Ai dreptate priv.itor la ,opiniile ... ,,qestionatilor" ! De la ,,brambureala din `89 se tot spuneca vor restructura, simplifica, moderniza, adapta, etcetera.... Rezultat :< 0 !! In privinta ,,specialistilor" s-avem pardon: astia n-au mama, n-au tata, n-au copii !!! Sunt de-a dreptul sadici !! (programa de mate de cl V-a are notiuni care se faceau in cl 6,7,8 si chiar 9 !!! - la TIC materia e de cl 9 !!!) @ D DK. Daca ,,specialistul" e pedagog / parinte (adica vede pe copilul lui ce dreaq a ,,crezut el" ca e...!) PS. VINOVATII principali sunt SPECIALISTII (sau asa-zisii... care nu au predat macar o ora la clasa, habar n-au de nivelul de intelegere si gandire al copiilor de varsta gimnaziala, de metodica predarii (eventual ,,diferentiate" !) etc si etc... Daca ar munci un ,,specialist (sau ,,specimen" de asta !) cate 10-12 ore pe zi + in ,,weckend" cat un copil care vrea sa fie f.bun la scoala, am... scapa de ei !!!