Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei: Nu se face o legătură între scenariile de funcţionare şi rata de vaccinare

0
8 Apr 2021 13:38:32
Autor: Lorena Mihăilă
Secretarul de stat de la Ministerul Educaţiei a spus că rata de imunizare împotriva COVID-19 nu influenţează scenariile de funcţionare a şcolilor.
Secretarul de stat de la Ministerul Educaţiei a spus că rata de imunizare împotriva COVID-19 nu influenţează scenariile de funcţionare a şcolilor.

Secretarul de stat al Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a declarat joi că rata de imunizare împotriva COVID-19 nu a influenţat şi nu va influenţa scenariile de funcţionare a şcolilor. Anunţul a fost făcut cu prilejul lanării campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare” din Braşov.

„La niciun moment nu s-a făcut o legătură între scenariile de funcţionare a şcolilor şi rata de vaccinare şi nici nu cred că se va face, atâta vreme cât vaccinarea nu este un act impus, ci unul voluntar”, a subliniat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei.

Întrebat dacă Ministerul are un plan de back-up în cazul în care nu se ajunge la un acord cu Ministerul Sănătăţii asupra cumpărării testelor de salivă, Sorin Ion a precizat că ar trebui folosite cele peste 1 milion de teste existente.

„Un prim plan de back-up ar fi să folosim testele existente, în prezent, existând peste 1 milion în şcoli sau DSP-uri, în funcţie de situaţie. Asta ar trebui, şi anume să susţinem cu toţii utilizarea lor. Ne aşteptăm totuşi ca într-o lună de zile să existe o bază, sau finanţare, sau decizie pentru achiziţionarea acelor teste de salivă”, a afirmat Ion, conform Agerpres.

Sorin Ion a spus legat de solicitarea ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, de a folosi astfel de teste în şcoli, că nu este ceva absurd, chiar dacă ele au o acuitate mai scăzută.

„Am fost de faţă când s-au semnat ordinele comune pentru funcţionarea şcolilor şi, dacă deschideam internetul, citeam că ne-am bătut, altfel, totul era în regulă. (...) Nu ştiu cât e de absurdă această solicitare (privind folosirea testelor de salivă - n.r.), pentru că ele se utilizează. Înţeleg că au o acuitate ceva mai scăzută, dar nu pot decât să repet ceea ce aud în alte părţi”, a spus Sorin Ion.

În legătură cu derularea campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, secretarul de stat a precizat că în aceste zile broşura informativă va ajunge, în format digital, la „toţi elevii şi părinţii”, chiar dacă aceasta conţine, a menţionat el, „informaţii cam tehnice pentru un copil de clasa a V-a”.

„Împreună cu Asociaţia 'Salvaţi Copiii' a fost realizată o broşură, a ajuns în inspectoratele şcolare, poate nu în toate, într-un număr limitat. Dar există şi în format digital. În perioada următoare, poate chiar profităm de vacanţă, o vom transmite tuturor copiiilor şi mai ales tuturor părinţilor”, a subliniat Sorin Ion.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările