Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei reuşeşte performanţa de a fi dat în judecată de propria structură de elevi

12
27 Apr 2020 17:00:09
Cristian Ghingheş

Asistăm la un precedent interesant: Consiliul Naţional al Elevilor, structura consultativă a ministerului (care funcţionează în baza unui ordin al aceluiaşi minister), anunţă că dă în judecată Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru ordinul privind obligativitatea cursurilor online.

Motivul e just şi acţiunea e chiar curajoasă: ministerul obligă elevii să participe la cursurile online, dar nu le pune la dispoziţie şi calculatoare, iar sute de mii de elevi din România se află în imposibilitatea de a accesa resurse educaţionale online.

A punctat şi Alexandru Manda, colegul meu de la Şcoli curate, foarte bine zilele trecute: Dacă ar fi existat cu adevărăt voinţă politică pentru ca România Educată să nu fie doar un slogan de campanie, acum elevilor cărora soarta le-a întors spatele le erau deja asigurate instrumentele de care au nevoie ca şi pentru ei să continue educaţia. Sau, cel puţin, Monica Anisie ar fi fost deja demisă pentru monstruozitatea de ordin emis ieri.

Revenind la procesul CNE-MEC

Problema va fi în primul rând una procedurală, căci Consiliul Naţional al Elevilor nu are personalitate juridică, aşa cum au asociaţiile de elevi, spre exemplu. Abia aştept să văd cum, negru pe alb, ministerul va spune în instanţă că CNE nu are interes legitim şi că e structura ministerului, punându-i la colţ.

Poate ar fi un bun moment pentru următorul pas: o mişcare naţională independentă a elevilor, pe structura actualelor CJE-uri + celelalte asociaţii, why not. Ar fi un mare pas înainte pentru zona de tineret din România, depăşindu-l pe cel din 2015, când CNE s-a dezis de reţeaua de profesori (de)formatori. Dacă acel lucru nu se întâmpla la acea vreme, probabil am fi avut acum un cor de aplaudaci la Consiliul elevilor.

Oricum, palma, pe bună dreptate, e dată: Ministerul Educaţiei, pe tura Monicăi Anisie, este dat în judecată de propria structură consultativă a elevilor.

„Îmi dedic mandatul elevilor“ s-a transformat în „îmi dedic mandatul să îi enervez cu orice ocazie pe elevi“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

leuldinpanjshir99
27.04.2020, 17:05:18

Exemplul elevilor sa fie urmat de cat mai multe categorii profesionale. Sa se dea Guvernul si Cotroceniul in judecata pentru orice masura restrictiva care diminueaza drepturile si libertatile garantate de Constitutie.

-7 (11 voturi)
Paco Rabanne
27.04.2020, 20:40:56

Eu zic sa dati in judecata partidul care de 30 de ani va lasa sa faceti pipi si caca la veceul din curtea scolii, de calculatoare pentru a nu invata mai vorbim dupa ce se rezolva cu nevoile fiziologice. Deocamdata puteti continua sa nu invatati si cu, si fara laptopuri. Varsta curvelor politice cu gura mare si creierul neted e tot mai mica, eu zic sa-i bagati in seama si pe aia de la gradinite si crese. O greva, un protest, o bombonica... Asa, preventiv. Nu-i corect sa-i ignorati, si nici prudent: ei sunt cei care va vor plati pensiile nesimtite.

+8 (8 voturi)
Stanila Ion
27.04.2020, 21:02:36

Comentariu considerat abuziv.

costea petre
27.04.2020, 21:29:15

Comentariu considerat abuziv.

Sybil
27.04.2020, 22:20:51

nu toti au calculatoare, e adevarat, insa sunt probleme si la cei care au. Ce fac cei care au 2 sau 3 copii scolari? cum participa ei la cursuri online daca-s la aceeasi ora? nu toate familiile detin 3 calculatoare, au eventual unul.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)