Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei: Vineri, peste 3.000 de clase/grupe îşi desfăşurau activitatea online

1
18 Jan 2022 16:43:43
Autor: Cristina Morozan
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un număr de 3.095 de clase/grupe îşi desfăşurau activitatea în sistem online vineri, informează Ministerul Educaţiei.

Cele 3.095 de formaţiuni de studiu reprezintă 2,25% din numărul total. 

"La nivelul zilei de vineri un număr de 3.095 de formaţiuni de studiu, reprezentând circa 2,25 din numărul total, îşi desfăşurau activitatea în sistem online", potrivit Ministerului Eduaţiei citat de Agerpres.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii prevede foarte clar că DSP este organismul care face ancheta epidemiologică, iar cei care lipsesc de la şcoală la apariţia unui caz în clasă pot fi notaţi ca absenţi.
 
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a abilitat, joi, 13 ianuarie, ministerele Educaţiei şi Sănătăţii să modifice ordinul comun care reglementează desfăşurarea cu prezenţă fizică a cursurilor şcolare astfel încât aceasta să fie permisă în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital pentru pacienţii cu infecţie COVID.
 
Astfel, şcoala în regim online ar trebui să se desfăşoare în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 este mai mare de 75%.

Totodată, în document este prevăzută  suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar/conexe, la apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ antepreşcolar/preşcolar sau clasă de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Minus
18.01.2022, 18:17:33

Închiderea școlilor (trecerea online), când se umple spitalul local la 75%, are tot atâta noimă ca externarea bolnavilor când chiulesc copiii. Sunt noi cifre magice și corelații după: „indicele de infectare în oraș 1, 3, 7 la mie”, procentul de profesori vaccinați dintr-o școală, în raport cu media pe țară, gradul de ocupare a cârciumii cu bețivi (50%), numărul de colegi prinși cu scuipat suspect dintr-o clasă… Toate schemele astea au urmat același șablon: aparență de rigoare știintifică. Implică matematică, o metodă de calcul cu numere precise dar alese aleator și modificabile prin decret. Au pretenția că numerele din joben sunt măsurate exact cu o scula (care se schimbă și ea). Schemele au fost crezute și luate foarte în serios de cei care nu gândesc mult dar sunt impresionați de forma scientistă. de fapt sunt multi netezi pe creier care nu gândesc mult dar sunt impresionați de forma scientistă a tot acestui circ plandemic

-15 (17 voturi)
Modifică Setările