Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Educaţiei anunţă că toate posturile de director ale unor unităţi de învăţământ vor fi scoase la concurs

3
4 Mar 2021 22:53:13
Autor: News.ro
Sorin Cîmpeanu /  FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sorin Cîmpeanu /  FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că toate posturile de director vor fi scoase la concurs, chiar şi cele care au fost deja ocupate printr-o astfel de procedură şi îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple înainte de vacanţa de vară.

”Trebuie să ai conduceri în şcoli selectate pe criterii relevante şi obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de şcoli. Este un element esenţial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei şcoli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanţă, legate de criteriile de performanţă ale elevilor”, a declarat, joi, la Europa FM, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă urmează un proces de scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori, Cîmpeanu a afirmat: ”Cu siguranţă da”, precizând că şi posturile care au fost ocupate prin concurs sunt vizate.

”Obiectivul este să reuşim acest lucru înainte de vacanţa de vară. Tot. Director, directori adjuncţi”, a mai declarant ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Milu
5.03.2021, 14:10:12

Fain domn ministru. Și în comisiile de concurs, cine?.... Primaru, viceprimaru, vice-viceprimaru, consilieru (conform algoritmului politic), inspectorul școlar (conform algoritmului politic...). Bravo!....Tot înainte!....

Milu
5.03.2021, 14:38:56

Waw..., toți profesorii la concurs !... Se merită, vă garantez!.... Funcțiile de conducere sunt plătite aproape dublu față de profesia de bază (profesor, învățător, educator). Trăiască legea ,,lui Olguța,, !...

ella15 Ella15
6.03.2021, 17:00:51

Nu ii mai lasati mai mult de 10 ani in functie, e o mare Mafie acolo. Isi dau spagi intre ei, la inspectorate, la nivel de partid, impun profesorilor sa aleaga in consiliului de administratie oamenii care fac ce zic ei, trateaza sfidator prostii care nu sunt de acord cu ei si fac faradelegi cu duiumul, dau salarii de merit profesorilor, celor ce le dau spagi la randul lor, e o mare si infecta mafie sustinuta de inspectorat si de partidele de la putere. Ce merit au inspectoarele alea care invart hartii si fac tabele in excel, de primesc atata banet?de ce nu desfiintati inspectoratele?atatia bagatori de seama, care merg in inspectii de grade, o alta anomalies prezenta doar in Romania si tarile foste comuniste, ca sa mai castige si inspevtoarele o spaga in plus, universitarii niste bani mai multi.. pana si noi, parintii stim ce mizerii se fac la aceste concursuri, cum iese "cine tb.", la fel ca la mizerabilele de concursuri si olimpiade la care profesorii primesc telefon sa modifice nota copiilor de inspectori, metodisti, directori. Mafie peste tot in tara asta, începând de la sănătate, educatie, politica etc.

Modifică Setările