Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Educaţiei anunţă că profesorii care vor participa la recuperarea materiei pierdute de elevii care nu au avut acces la şcoala online vor fi plătiţi

2
10 Jan 2021 15:51:49
Autor: News.ro

Ministrul Educaţiei Naţionale Sorin Cimpeanu anunţă că cele mai recente raportări arată faptul că sute de mii de elevi nu au avut acces la şcoala online, fie pentru că nu au mijloace informatice, fie din cauză că nu au conexiune la internet. El anunţă că profesorii vor primi bani pentru a participa la „acţiuni remediale”, în funcţie de volumul orelor la care vor participa.

„Sunt 7203 şcoli în România, care trebuie să fie chestionate prin intermediul sistemului informatic integrat. În momentul de faţă, raportările la nivelul zilei de vineri sunt următoarele: 237.000 de elevi, respectiv 286.000 de elevi nu au avut acces la mijloace informatice, respectiv internet”, a afirmat ministrul Educaţiei duminică, într-o intervenţie la Antena 3. 

Ministrul a precizat că la minister sunt aşteptate „raportări updatate” la nivelul zilei de luni cu privire la acest subiect. 

În acest context, Sorin Cîmpeanu a reafirmat nevoia unor acţiuni în cadrul cărora elevii să poată recupera materia pierdută pe parcursul şcolii online.

„Este esenţial să putem relua şcoala în format fizic pentru a evalua ce pierderi au înregistrat elevii, nu din perspectiva a ceea ce a predat profesorul, ci din perspectiva a ceea de a asimilat elevul. E nevoie de o identificare particularizată peste care să intervii cu acţiuni remediale. Am identificat sursele de finanţare a acţiunilor remediale”, a adăugat Cîmpeanu.

Acesta a precizat că sursele de finanţare pentru plata cadrelor didactice care vor participa la aceste acţiuni au fost identificate fiind vorba despre fonduri europene şi bani prin programul Romania Secondary Education.

„Cui siguranţă profesorii vor primi bani conform cu volumul orelor de acţiuni remediale pe care le vor presta”, a adăugat ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Un cititor
10.01.2021, 16:27:23

"El anunţă că profesorii vor primi bani pentru a participa la „acţiuni remediale”, în funcţie de volumul orelor la care vor participa." Efectul va fi ZERO !!! Din muuulte motive. Se vor mai cheltui niste bani de pomana.

+1 (1 vot)
ileana iliescu
10.01.2021, 18:06:07

pana acum nu au fost platiti,daca da,de ce sa i mai platiti,ca sa faca acelasi lucru adica nimic.in loc de 45% analfabeti functional vor fi 85%,asta dauneaza grav Romaniei,dar nu voua,voi aveti nevoie de mase needucate,usor de manevrat.

+1 (1 vot)
Modifică Setările