Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Educaţiei consideră că trebuie făcut orice să nu fie blocate spitalele, chiar dacă asta presupune şi revenirea şcolilor în mediul online

1
14 Jan 2022 00:47:39
Autor: Sergiu Nicolae
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Sorin Cîmpeanu a explicat decizia autorităţilor cu privire la revenirea cursurilor în mediul online. Autorităţile au decis să nu mai fie luat în calcul gradul de vaccinare al personalului şcolar pentru prezenţa fizică la cursuri, dat fiind faptul că varianta Omicron afectează şi persoanele vaccinate.

Astfel, Ministrul Educaţiei precizează că fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcţionare a şcolilor", relatează news.ro. 

"Pragul de 60% vaccinare a personalului din învăţământ a fost un indicator foarte bun atâta vreme cât el a putut să accelereze procesul de vaccinare a personalului din învăţământ, suntem la peste 70% grad de vaccinare a personalului din învăţământ la nivel naţional. Avem 2838 de şcoli şi grădiniţe în care gradul de vaccinare era sută la sută din 17.631. 14.000 erau peste 60 la sută. Asta arată responsabilitatea profesorilor, învăţătorilor, educatorilor faţă de siguranţa sanitară. Dar acum odată cu specificul acestei variante Omicron, care din păcate afectează şi persoanele vaccinate, a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcţionare a şcolilor", a afirmat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la B1 Tv.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că indicatorul urmărit pentru luarea deciziei de funcţionare a şcolilor a fost gradul de ocupare a paturilor din spitale destinate Covid-19. Ministrul consideră că este foarte important ca sistemul sanitar să nu aibă presiune care ar putea duce la blocaje privind capacitatea de spitalizare.

"E nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele. În acest orice, din păcate, am înţeles că trebuie să facă parte şi intrarea în online a şcolilor şi grădiniţelor, în judeţul respectiv”, a subliniat ministrul.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ilie de la sculărie™
14.01.2022, 02:19:05

Ce blestem pe tara asta sa aiba ministru al educatiei pe unu care are la fel de mult discernament ca un copil de clasa a 4-a..

+8 (8 voturi)
Modifică Setările