Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Educaţiei: Doar medicina muncii poate stabili dacă un profesor are vulnerabilităţi la COVID şi poate preda online

2
9 Sep 2021 21:53:49
Autor: Lizeta Oprea
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizează că nu este prevăzut niciun articol în lege care să-i permită unui profesor cu vulnerabilităţi medicale să solicite să predea doar online.

Ministrul spune însă că profesorul poate merge la medicina muncii, iar dacă se constată că are boli care-l expun în faţa Covid-19, atunci el poate aduce adeverinţă medicală directorului şcolii şi poate preda online.

Vorbind despre faptul că doar 61% dintre cadrele didactice sunt vaccinate, Cîmpeanu spune că e mult mai greu acum să-i convingă pe profesorii nevaccinaţi, dar că a pregătit o strategie în acest sens, atât pentru ei,cât şi pentru elevi.

Cei peste 8.000 de salariaţi care s-au vaccinat peste vară sunt ”un plus, recunosc, dar este mai mic decât speram şi mai mic decât ne doream. Insistăm pe prezentarea de argumente şi punem la dispoziţie, după începerea şcolii (...) echpe mobile de vaccinare”, a mai precizat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a precizat că se va distribui un chestionar în şcoli, pentru a se afla intenţia părinţilor de a vaccina copiii. ”Este un chestionar simplu, pe care am anunţat că o să-l trimitem”, a mai declarat ministrul.

Ministerul Educaţiei a făcut joi publice rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învăţământ preuniversitar (de stat) şi din sistemul de învăţământ superior (de stat şi privat).

Astfel, din totalul de 317.531 angajaţi ai sistemului naţional de învăţământ s-au vaccinat 193.430 de persoane, reprezentând o rată generală de vaccinare de 61%.

Faţă de ultima raportare se înregistrează un plus de 8257 de persoane vaccinate în sistemul naţional de învăţământ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Kelemen Jakob
9.09.2021, 22:19:15

Campeanule iti dau sI tie comsion de la serurile astea? Esti agent de vanzari? Eu nu cred ca-s mai mult de 40% injectati cu serurile experimentale nazistule!

-25 (25 voturi)
Marcel Cristea
9.09.2021, 23:35:26

What the hell is work medicine.

-9 (9 voturi)
Modifică Setările