Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ecaterina Andronescu îi propune un job la minister vloggerului Cristian Dascălu. Cum a reuşit tânărul să o impresioneze

0
15 Apr 2019 11:25:11
Autor: Claudia Spridon
FOTO captură digi24
FOTO captură digi24

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, îi propune un job la ministerul pe care îl conduce vloggerului Cristian Dascălu, care este şi programator. Locul de muncă propus de Andronescu ar fi chiar şi pentru un part time.

Potrivit digi24.ro, Cristian Dascălu a avut ocazia să lucreze la companii mari cum sunt Google sau Facebook, dar a preferat să revină în România. 
 
Vloggerul a fost întrebat de un jurnalist de la Digi24 cum vede el viitorul educaţiei, la discuţie fiind prezentă şi Ecaterina Andronescu. Oficialul s-a arătat impresionată de tânărul Cristian Dascălu. 
 
„Nu vreţi să lucraţi, măcar part-time, şi pentru Ministerul Educaţiei? Îmi place foarte mult cum gândiţi”, i-a spus râzând Ecaterina Andronescu, după ce Dascălu a spus că schimbările în piaţa de muncă se petrec mult mai rapid decât, poate, va fi în stare sistemul educaţional să ţină pasul. 
 
„Ca o soluţie pot să văd, îmi pot imagina o şcoală sau poate o universitate care să informeze elevii, să le spună că educaţia este responsabilitatea fiecăruia în parte şi ceea ce se predă la şcoală şi facultate e o informaţie bună, utilă, dar nu e suficientă neapărat şi atunci mi s-ar părea o măsură extraordinară dacă s-ar putea preda sau înştiinţa, aduce la cunoştinţa elevului că uite, faci şcoala asta, o să te ajute, dar e şi responsabilitatea ta să înveţi mai departe, ai acces la informaţie în ziua de azi, există internet. În acelaşi timp, consider că se poate veni şi din exterior cu ajutor şi aici mă refer poate la medii pe care elevii şi studenţii le frecventează, precum platformele sociale, precum YouTube - şi eu în direcţia aceasta chiar încerc să mă implic pe cât posibil, să vin cu experienţele pe care eu le am şi să împărtăşesc mai departe cu comunitatea. Chiar am avut nişte reacţii foarte, foarte plăcute din partea oamenilor care m-au urmărit şi care poate au găsit nişte informaţii legate de informatică, să zicem, pe care nu au avut ocazia să le afle la şcoală”, a declarat Dascălu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii