Ministrul Educaţiei explică în ce condiţii s-ar putea prelungi anul şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a spus că anul şcolar se poate prelungi dacă elevii, părinţii şi profesorii sunt de acord cu acest lucru. În cazul unei astfel de propuneri, ministrul va fi de acord.

„Dacă din consultări reiese din partea tuturor - elevi, profesori, părinţi - că se doreşte o extindere a anului şcolar, chiar a anului şcolar 2021 - 2022, Ministerul Educaţiei (ME) va susţine această iniţiativă, dar să există o dorinţă unanimă a tuturor celor implicaţi.

Structura anului şcolar 2021-2022 o ştim. Dacă vrem să modificăm ceea ce ştim, ME nu va avea iniţiativa de modificare, dar dacă ei vor avea iniţiativa, ME va susţine.

Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul şcolar următor, dorim să punem în discuţie şi să extindem perioada de şcoală din septembrie 2022. Asta da”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Mai multe organizaţii ale elevilor şi părinţilor cer un număr minim de zile într-un an calanderistic. Ele vor ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an şcolar din Uniunea Europeană şi cer ca programele remediale să fie extinse în vară, iar anul şcolar să înceapă de la 1 septembrie.

În urma discuţiilor de la Ministerul Educaţiei, structura noului an şcolar a fost modificată. Vacanţa de primăvară a elevilor care nu sunt în ani terminali a ânceput pe 12 aprilie şi se termină pe 4 mai. Cei din clasele a VIII-a şi a XII-a, în intervalul 12 - 29 aprilie, vor participa online la toate activităţile didactice.

Bacalaureatul se păstrează la datele planificate, cu prezenţă fizică, în perioada 28 iunie – 1 iulie probele scrise. 

Examenul de Evaluare Naţională a fost decalat şi se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite