Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Educaţiei: „Mă tem foarte tare ca acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”

2
3 Mar 2021 23:43:22
Autor: News.ro
Vlad Voiculescu - Sorin Cîmpeanu / 5 feb 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Voiculescu - Sorin Cîmpeanu / 5 feb 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, miercuri seară, că nu există niciun scandal între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ci doar discuţii bazate pe argumente. ”Mă tem foarte tare ca acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”, a afirmat Cîmpeanu.

”Nu e niciun scandal între Cîmpeanu şi Voiculescu, absolut niciun scandal. E o discuţie bazată pe argumente”, a afirmat, miercuri seară, la B 1 TV, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la solictările Ministerului Educaţiei referitoare la portul măştii şi prezenţa fizică a anumitor categorii de elevi la şcoală şi răspunsul Ministerului Săătăţii.

”Vom promova în două zile Ordinul de ministru pentru organizarea simulărilor. Ele vor începe pe 29 martie. Deci e foarte important din punct de vedere al sistemului de educaţie să putem organiza aceste sinmulări pentru a putea repara în timpul scurt rămas ce putem repara, ştiut fiind faptul că pierderile au fost foarte mari pe parcursul a aproape un an de predare online. (...) Examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul oricărui tânăr şi se vor derula cu prezenţă fizică la datele stabilite. E foarte dificil de decis varianta optimă, drept pentru care sunt discuţii bazate pe argumente. Sunt convins că vom ajunge într-un timp optim la un  numitor comun. Sunt puncte de apropiere”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că se teme ca ”acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”.

”Depinde de noi să nu se transforme într-o falie. Dar, atât timp cât discuţiile se fac cu argumente şi deciziile se iau în timp util, (…) suntem în grafic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Sorin Ion a declarat, marţi seară, că instituţia pe care o reprezintă a adresat mai multe solicitări Ministerului Sănătăţii. Una dintre acestea vizează orele remediale, care ar trebui făcute ”faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea. De asemenea, s-a cerut ca simularea examenelor naţionale, dar şi examenele propriu-zise să de desfăşoare cu prezenţă fizică.

O altă solicutare a vizat prtul măştii în timpul orelor de sport.

Ministerul Sănătăii a transmis că orele de sport în aer liber se pot face fără mască, dar cu păstrarea istanţei, însă in interior masca ar trebui purtată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Alexandru Preda
4.03.2021, 00:26:03

Ministerul Sănătății a spus clar ca orele de sport se pot face afara fără masca, cu distanțarea corecta între elevi. Ce mai dorește domnul Câmpeanu? Sa ii știe pe elevi aglomerati și in sala de sport, ca în clase sunt aglomerati datorita deciziilor dumnealui. Și fără masca. Măcar în clase, elev lângă elev (cum altfel pot încăpea 25-30 elevi într-o sala de clasa?) poarta o măscuta. Zilnic cad pe rand cu covid, profesori și elevi. Dar dl Câmpeanu vrea sa vina clasele terminale și în scenariul rosu, ca să se îmbolnăvească și sa nu poată participa la examene. Și, ca să fie și bomboana pe colivă, musai sa se tina fizic și simulările. Numai biciul ii lipsește domului ministru, sa ii oblige pe profesori și pe elevi sa se infecteze de buna voie pe mijloacele de transport în comun și în sălile de clasa și de sport, supraaglomerate.

t mihai
4.03.2021, 17:16:07

"... Ministrul Educaţiei: „Mă tem foarte TARE ca acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”..." Bine ca nu se teme foarte moale..

Modifică Setările