Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: „Nu voi schimba regulile în timpul jocului. Examenele naţionale rămân la fel“

2
7 Nov 2019 11:10:53
Autor: Laurenţiu Sirbu
Cristina Monica Anisie Inquam Photos / Octav Ganea
Cristina Monica Anisie Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Monica Anisie a declarat, joi, la preluarea mandatului de la Educaţie şi Cercetare, că toate deciziile pe care le va lua se vor baza pe răspunsul la întrebarea: ”Ce aduce bun pentru elev măsura pe care o iau?”

Ministrul Monica Anisie a declarat că toate deciziile pe care le va lua se vor baza pe răspunsul la întrebarea: ”Ce aduce bun pentru elev măsura pe care o iau?” În acelaşi timp, Anisie a spus că îşi doreşte un parteneriat real cu sindicatele şi cu elevii.

”Sunt un om al sistemului de educaţie şi un profesor care cu încredere şi-a făcut treaba la clasă şi la fel îmi doresc ca şi la minister, cu transparenţă şi credibilitate, cu predictibilitate să luăm măsuri, aşa cum am declarat şi în prima mea zi, pentru tineri, pentru copii şi studenţi. Imi doresc ca acest mandat să fie realizat, bazat pe ceea ce înseamnă transparenţă decizională, de aceea întotdeauna mă voi consulta cu toţi partenerii noştri educaţionali”, a spus Anisie.

”Eu sunt un om al sistemului de educaţie şi îmi doresc ca aceşti copii şi studenţi să aibă un partener de încredere”, a mai spus Anisie.

Una dintre măsurile pe care le va lua noul ministru al Educaţiei va fi comasarea Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

”Îmi doresc în cadrul Ministerului Educaţiei un laborator de cercetare care să-mi livreze studii şi documente despre sistemul de educaţie” , a spus Anisie. Ea a mai arătat că această măsură a fost luată pentru că până acum niciun ministru nu a ţinut cont de lucrările realizate de specialiştii de la Institutul pentru Ştiinţe ale Educaţiei.

În privinaţa reorganizării ministerului, Anisie a spus că vor fi mult mai puţini secretari de stat la Ministerul Educaţiei. ”Va fi o reorganizare a Ministerului, noi acum vorbim despre Ministerul Educatiei si Cercetarii. Vom gândi o nouă organigramă, pe care o vom adopta prin hotărâre de guvern. Probabil vom rămâne doar patru secretari de stat, din 8 câti sunt în prezent. Nu am realizat încă un audit, pentru că am aşteptat o preluare oficială şi trebuia să existe ordînanţă de reorganizare a ministerelor”, a mai spus Anisie.

Ministrul Educaţiei a mai spus că va debirocratiza sistemul de educaţie astfel încât să reducă numărul de hârtii pe care profesorii trebuie să-l completeze. ”Trebuie să gândim lucrurile şi în sensul în care profesorul este înglobat în hârtii. Nu se gândeste la ora pe care trebuie să o desfăşoare decât foarte puţin timp. Prin urmare, dacă întrebaţi orice profesor vă răspunde ca ARACIP reprezintă instituţia de care le este cel mai... să nu zic teamă… Vom face o analiză, vom vedea cum anume putem îmbunătăţi şi ce aduce bun, dacă eu realizez 100 de hârtii pentru că îmi cere ARACIP?”, a spus Anisie.

Premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan participă la ceremonia de predare-primire a gestiunii administrative/mandatului de ministru al Educaţiei şi Cercetării. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

foarte atent
7.11.2019, 14:10:42

Din nou, avem un ministru al invatamantului agramat : - "care cu încredere şi-a făcut treaba la clasă şi la fel îmi doresc CA SI la minister,.." ...ce cauta SI aici ?! - "profesorul este înglobat în hârtii"...a vrut sa zica INGLODAT !! ma, chiar nu gasiti un roman care sa vorbeasca romaneste ?! va da clasa Klaus , ma !!

+1 (1 vot)
Lica Mosu
8.11.2019, 10:04:58

@ f.f....atent ! ,,Agramat" este ,,gurnalistu' care zice in titlu ca ,,Examenele naţionale rămân la fel“- dar nu mai scrie nici un cuvintel despre asta, si ,,inglobat" a scris tot...el !! E din categoria ,,zavoranca"" (cu facutul ,,,catarului" !!) PS Cat despre ,,ministresa" nu stiu daca nu va fi lovita de eterna boala politica... ,,uitarea" !!!