Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Educaţiei pledează pentru prezenţa fizică în şcoli, din toamnă: Chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv

8
25 Jul 2021 15:29:08
Autor: Cristina Morozan
Ministrul Educaţie s-a arătat convins că regulile de protecţie sanitară vor fi păstrate şi respectate în continuare în şcoli Foto: Arhivă
Ministrul Educaţie s-a arătat convins că regulile de protecţie sanitară vor fi păstrate şi respectate în continuare în şcoli Foto: Arhivă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se declară convins că în ce priveşte un eventual val patru al pandemiei de COVID-19, acesta nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învăţământ. El a spus că susţine prezenţa fizică la cursuri şi că aceasta este necesară pentru a stopa pierderile înregistrate „care au fost foarte mari şi care sunt foarte dificil de recuperat”.

"Pierderile au fost mari şi foarte mari. După cum cred că vă amintiţi, din prima zi a mandatului meu de ministru, am declarat ca obiectiv întoarcerea la şcoală cu prezenţă fizică. Am făcut pas cu pas tot ce s-a putut face în raport cu evoluţia epidemiologică. Deci, în mod evident, sunt susţinătorul prezenţei fizice în şcoli, fără să neg avantajele pe care această perioadă le-a avut din perspectiva îmbunătăţirii abilităţilor digitale ale profesorilor, elevilor, studenţilor, dar prezenţa fizică este necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice", a explicat Cîmpeanu, citat de Agerpres.
 
Ministrul s-a declarat "optimist" în privinţa unui val patru al pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.
 
"Permiteţi-mi să fiu optimist, am dreptul să fiu optimist şi, chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv, nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învăţământ normal, care, repet, să stopeze din pierderile care au fost foarte mari şi care sunt foarte dificil de recuperat. Dacă vom intra în continuare în online, aceste pierderi se vor amplifica, cu efecte pe termen lung şi cu posibilităţi de recuperare foarte reduse", a spus Sorin Cîmpeanu. 
 
Totodată, el s-a arătat convins că regulile de protecţie sanitară vor fi păstrate şi respectate în continuare în şcoli. 
 
"Sunt convins că se vor păstra în continuare regulile de protecţie sanitară, de la regulile de igienă, până la aerisirea spaţiilor de învăţământ, purtarea măştii de protecţie în continuare, pentru că pandemia nu s-a încheiat, iar şcolile din România au dovedit că pot respecta aceste reguli mult mai bine decât în multe alte locuri", a susţinut ministrul. 
 
De asemenea, potrivit lui, acordarea de stimulente pentru vaccinarea anti-COVID este un subiect în discuţie la nivelul Guvernului. 
 
"Până atunci, ştiu exemple de universităţi care se gândesc, pe baza autonomiei universitare, să-şi motiveze proprii studenţi pentru a se vaccina. Sunt universităţi care vor beneficia de sprijinul universităţilor de medicină şi farmacie pentru organizarea unor centre de vaccinare în campusurile universitare înainte de cazarea studenţilor pentru începerea anului universitar. Pentru elevi o să organizăm centre de vaccinare cât mai aproape de şcoli, acolo unde va fi posibil chiar şi în şcoli. Nu trebuie să uităm că pentru elevi este nevoie şi de acordul părinţilor", a menţionat Cîmpeanu. 
 
El a adăugat că un procent important de elevi din rândul celor care au terminat clasa a XII-a şi au susţinut Bacalaureatul s-au vaccinat anti-COVID pentru a nu periclita unul dintre cele mai importante examene din viaţa lor. Ministrul Educaţiei a indicat că nu va susţine acordarea unei zile libere pentru elevii care se imunizează contra COVID-19. 
 
"Eu nu cred că o zi de stat acasă este un stimulent şi nu voi susţine astfel de stimulente între ghilimele", a declarat Cîmpeanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Stefan din Nord
25.07.2021, 15:44:58

Asta nu s-a pus de acord cu cei de la sanatate ,care sperie lumea cu gravitatea valului 4 Cred ca va fi dat afara pentru zadarnicirea efortului de a speria populatia , facand-o a se vaccineze de frica tulpinii agresive Delta .

-18 (22 voturi)
Bil Gheitz
25.07.2021, 16:55:21

"Stefan din Nord a apreciat comentariul lui Vanatorul/d.c. acum 7 ore" atat s-a putut...

+7 (11 voturi)
Stefan din Nord
25.07.2021, 17:00:52

E vreo problema ? Nu-i voie sa apreciezi comentariile care-ti plac ?

-19 (23 voturi)
Ciobanul Adevarului
25.07.2021, 17:00:36

Sorin Campeanu demonstreaza ca nu este decat un alt natarau de birocrat cu mintea-n traista si complet deconectat de la realitate. Nu e doctor epidemiolog sa nu spuna ca varianta Delta este mult mai contagioasa iar ipochimenul insista cu prezenta fizica. Cu asta vreti sa faceti reforma Romaniei Educate?!

+4 (6 voturi)
Bil Gheitz
25.07.2021, 17:37:45

Nu se vrea nicio reforma. Maculatura aia de proiect este girata de acelasi ficus dar a insistat pentru spalarea lui campeanu si punerea sa in guvern.

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările