Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ministrul de Finanţe vrea mai puţine ore la şcoală, după ce a redus bugetul Educaţiei: „Să nu mai încărcăm elevii atât de mult”

9
9 Aug 2019 14:31:58
Autor: Simona Chirciu

Eugen Teodorovici a declarat că există posibilitatea reducerii numărului de ore la anumite materii şcolare, spunând că acest lucru este dorit de ”părinţi, elevi şi, probabil, Ministerul Educaţiei”. O expertă în Educaţie consideră însă că aceste schimbări trebuie gândite şi realizate de către specialişti în învăţământ, nu în Economie.

„Putem agrea să reducem (numărul de ore n.r.), ceea ce şi părinţii şi elevii şi cred că şi Ministerul Educaţiei îşi doresc, ca numărul de ore pe anumite materii care nu se justifică… Să nu mai încărcăm elevii atât de mult. Cumva se doreşte acest lucru cu adevărat?”, a spus Teodorovici, potrivit Hotnews.ro. Demnitarul nu a precizat însă la ce materii se referă. 
 
În replică, un reprezentant al sindicatelor din Educaţie i-a reamintit că multe materii au fost introduse prin iniţiative parlamentare, considerându-se că sunt mai importante decât Chimia, Fizica sau Biologia. 
   
„Este trist dacă politicile educaţionale în România au ajuns să fie dictate de ministrul Finanţelor dintr-un evident raţionament economic. Curricula trebuie să fie realizată de către experţi independenţi, în speţă de către Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi în niciun caz de politicieni cu atât mai puţin de domnulTeodorovici", consideră  preşedinta Centrului pentru Politici Educaţionale, Daniela Alexe-Coteţ.

Guvernul s-a răzgândit şi nu mai oferă nici voucherele de 250 de lei pentru rechizite, cărţi şi echipament sportiv pentru elevi. Proiectul de Hotărâre de guvern „Merg la şcoală” a fost retras din dezbatere publică. Propunerea de rectificare bugetară a Ministerului Finanţelor Publice include şi diminuarea cheltuielilor de personal cu 400 de milioane de lei, argumentând că M.E.N. a făcut estimări greşite la cheltuielile de personal, şi cu 80 de milioane de lei a sumelor destinate pentru plata dobânzilor legale obţinute prin sentinţe judecătoreşti. În total, se doreşte să se taie de la Ministerul Educaţiei Naţionale suma de 1,03 miliarde lei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Tăunu
9.08.2019, 17:34:08

da ce materii vrea să taie ăsta, religia ? Să ne spună. Bagă banii la sri, ştiaţi că la noi bugetul sri e mai mare ca în Polonia, ţară cu populaţie dublă ? Mai bine să impoziteze puternic pensiile neruşinate, văd că pune batista pe ţambal !

+3 (3 voturi)
mossss ion roata
9.08.2019, 19:19:42

Taie de la educaţie, să dea la securişti. Cine e neo-marxist ori e prost, ori securist, iar cu noile generaţii pe care ăsta le vrea "educate", vor rămâne tot neo-marxişti, şi proşti, şi securişti!

+3 (3 voturi)
mihai manole
9.08.2019, 23:00:42

Aoileu, prostul asta se pricepe si la educatie...eu zic sa-l puneti ministru la educatie

+2 (2 voturi)
Nobody
10.08.2019, 07:45:08

Dom‘le... eu zoc sa nu mai trimitem copii deloc la scoala - la ce le foloseste? Timp pierdut... Mai bine le dam de la nastere, impreuna cu certificatul si o diploma de bac si una de facultate plus titlul de doctor! Si un carnet de membru PSD - in felul asta poate deveni oricand parlamentar, ministru, si, de ce nu, chiar prim-ministru! Iar cui nu-i convine nu are decat sa faca copii in alta parte! Intr-o nota mai serioasa: cand eram eu copil invatam sase zile pe saptamana cate 6-7 ore pe zi! Si aveam si teme pentru acasa! Nu mi-a daunat catusi de putin, zau! Ba chiar mi-a folosit - ce-i drept, in alta tara!

+2 (2 voturi)
cloudvick
10.08.2019, 11:12:33

el e ministru de finante, ce treaba are cu educatia?

Vezi toate comentariile (9)