Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Monica Anisie, despre măsurile sanitare din şcoli: Elevii care îşi dau masca jos la şcoală riscă să li se scadă nota la purtare

11
2 Oct 2020 17:49:23
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Sever Gheorghe
Imagine: Sever Gheorghe

Elevul care îşi dă masca jos la şcoală trebuie să ştie că riscă să i se scadă nota la purtare, a spus vineri ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Ea a precizat că există un statut al elevilor cu obligaţii şi un regulament care include şi măsuri pentru această perioadă.

 
„Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie să îi explice profesorul că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează faţă de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv. Există în regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea unităţii de învăţământ prevederi cu privire la sancţionarea elevilor, de asemenea, în statutul elevului sunt prevăzute. Dacă vă uitaţi la noul regulament sunt prevederi şi pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ", a spus Monica Anisie, citată de Digi24.ro.
 
Întrebată ce se întâmplă dacă un elev îşi dă masca jos, în clasă şi nu ascultă solicitarea profesorului de a o pune la loc, ministrul Educaţiei a răspuns:
 
„Nu există acum să spunem nişte sancţiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul şi primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Ştim că având un comportament neadecvat în spaţiul şcolii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Tomescu Tom
2.10.2020, 17:58:40

Povestea cu ...caii de la bicicletă ..

+5 (5 voturi)
defu gabi
2.10.2020, 19:45:52

"Specialista" spirista, cu doctorate in "pepsiglas" si habarnism n-a citit legea care interzice pedepsirea copiiilor in scoala... Parintii ar trebui s-o actioneze in instanta...

-4 (10 voturi)
Relon Mask
2.10.2020, 18:46:41

Habarnista pepsiglas a rezolvat toate problemele ca sa se ia de copii...care stau 6-7 ore pe scaun cu doar 5 min pauza in clasa, care clasa nu are deloc ventilatie corespunzatoare iar copiii transpira in masca! Va spun asta in calitate de tata copil clasa VIII a. In viata mea nu am vazut o idioata mai mare pe post de ministru al Educatiei !

+2 (12 voturi)
Dumitrescu Florin
2.10.2020, 19:12:14

.....si sa le traga si vreo 4-5 rigle la palma, cum incasam noi pe vremuri.

+2 (4 voturi)
dracon
2.10.2020, 20:29:27

Stau in clasa cu masca si dupa ore stau in gasca fara nici un fel de protectie ,fumeaza si beau de rup !

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările