Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Monica Anisie: Ni se impută lucruri care nu s-au întâmplat de 20 de ani în educaţie. În câteva luni, Ministerul Educaţiei a făcut eforturi extraordinare

18
13 Sep 2020 21:58:37
Autor: News.ro
Monica Anisie FOTO Inquam Photos / George Călin
Monica Anisie FOTO Inquam Photos / George Călin

Monica Anisie a afirmat că se impută guvernanţilor lucruri care nu s-au întâmplat timp de 20 de ani în educaţie. Ministrul a precizat că în câteva luni, deşi este pandemie, instituţia pe care o conduce a făcut eforturi extraordinare. Ea a mai spus că, în prezent, există o radiografie clară a sistemului de educaţie şi că sunt necesare soluţii punctuale acolo unde trebuie intervenit.

„Vreau sa va spun ceva. Ni se impută nou acum lucruri care nu s-au întâmplat timp de 20 de ani în educaţie. Aş vrea să fim foarte clari. În aceste momente în care pandemia a apărut în toata lumea, nu numai în România, acum avem o radiografie clară a sistemului de educaţie şi a ceea ce s-a întâmplat în educaţie în toţi aceşti ani. Trebuie să fim realişti, trebuie să privim lucrurile aşa cum sunt, să ni le asumăm şi să găsim soluţii punctuale acolo unde trebuie să intervenim. Nu se poate ca atâţia ani de zile să se întâmple să avem toaletele în curte. (…) Aceasta era realitatea. În câteva luni de zile, deşi în pandemie, Ministerul Educaţiei a făcut eforturi extraordinare şi colegii mei din minister, şi colegii din inspectoratele şcolare, dar mai ales cadrele didactice din unităţile de învăţământ”, a declarat Monica Anisie, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la sediul ministerului. 
 
Ministrul Educaţiei a explicat că 2.423 unităţi care funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu. De asemenea, ea a mai spus că 106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 cadre didactice aflate în carantină şi vor să desfăşoare activitatea online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

m wakki
13.09.2020, 22:10:01

Anisie nu o fi excepțională dar mi se pare că s-a descurcat destul de bine, în ciuda a ceea ce se tot vântură prin presă mai degrabă pare un val de articole plătite și o campanie care își are originea în haznaua lui voiculescu

+3 (7 voturi)
Dobrican Felician
13.09.2020, 22:22:21

D-na Pepsiglas a avut la dispozitie mai mult de 6 luni ca sa pregateasca inceperea anului scolar.Dar tot ce se vede este un haos complet din toate punctele de vedere. Si doar asa ca fapt divers,nu am mai vazut in Romania de cind urmaresc viata politica un ministru al educatiei mai agramat.

-4 (4 voturi)
Lamuritorul
13.09.2020, 22:36:34

Poolyca, la pisdisti, cand nu era nicio pandemie si inceput de criza, veneau manualele de Craciun. Pai daca trebuia sa conduca pisdeul acum, prosti cum ii stiu, de la la atatea probleme care cereau concentrare mureau toti de AVC.

-10 (16 voturi)
Gabriel Gabriel
13.09.2020, 22:49:06

Dobrican, de ghenunche ce zici? mai erau cativa analfabeti in epoca psd dar asta era doctrina de partid a cariatului, sa fie cat mai prsti si cat mai obedienti.

-11 (17 voturi)
Gabriel Gabriel
13.09.2020, 22:45:47

Anisie, renuntati la masti pt scolari, e inuman sa tii un copil cu masca din care isi respira propriul dioxid de carbon, atatea ore. Vor fi lipsiti de anticorpi, apatici iar depresiile se vor inmulti pt ca ii izolati unii de ceilalti. Concentrati-va pe educatie fizica, regim alimentar corect, socializare si vom avea generatii puternice nu obezi si inchistati. Sunt satul de abramburici si ghenunchi, voi aveti posibilitatea sa schimbati ceva.

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (18)