Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Monica Anisie: „Nu şcoala este cea care influenţează creşterea numărului de îmbolnăviri, pericolul este dincolo de poarta şcolii”

3
28 Oct 2020 23:18:16
Autor: News.ro
Monica Anisie, FOTO gov.ro
Monica Anisie, FOTO gov.ro

Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, susţine că în şcoli nu există pericolul ca elevii să se infecteze cu noul coronavirus, ea afirmând că în interiorul unităţilor didactice sunt respectate toate regulile. Anisie consideră că cifrele raportate în ultimele săptămâni, care arată creşteri semnificative ale ratelor de infectare şi ale numărului diagnosticelor de COVID-19, nu sunt influenţate de faptul că elevii merg la şcoală.

„Vreau să vă spun că în spaţiul şcolii nu există pericolul infectării. S-au luat toate măsurile de siguranţă, există dezinfectaţi, există acea distanţă fizică între elevi, se poartă mască, profesorii sunt foarte atenţi cu respectarea acestor reguli. Deci, nu şcoala este cea care influenţează într-un fel creşterea numărului de îmbolnăviri, nu în spaţiul şcolii se îmbolnăvesc copiii, ci pericolul este dincolo de poarta şcolii”, a declarat Monica Anisie, miercuri seară, într-o emisiune la B1 TV.

Ministrul a precizat că, potrivit raportărilor curente, la nivel naţional există 3.393 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul roşu, organizând cursuri exclusiv online.

Totodată, de trei ori mai multe şcoli funcţionează în scenariul verde şi 4.500 în scenariul galben, cel hibrid.

Întrebată care este feedback-ul primit de la profesori în ceea ce priveşte eficienţa cursurilor online la şcolarii de vârstă mică, ministrul Educaţiei a declarat că ”este clar” că elevii de şcoală primară au nevoie de susţinerea părinţilor.

Monica Anisie a adăugat că, în calitate de profesor la clasa a cincea la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti a constatat faptul că elevii îşi doresc să meargă la şcoală.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ana_
28.10.2020, 23:53:22

„în calitate de profesor la clasa a cincea” Serios? Ministeriatul în vreme de pandemie e nimica toată, așa că în timpul liber mai predă, pe ici, pe colo? Îți stă ceasul, nu alta. La fel ca ministrul sănătății, care l-a precedat pe Tătaru. Nu mai avem loc de genii. Ar fi cazul să se decidă: ori la minister, ori la catedră. Ambele simultan sunt furt din banii noștri.

+2 (2 voturi)
Charles Franc
29.10.2020, 08:57:27

vrajeli, atata timp cat stai ore ntregi in aceeasi ncapere, in unele cazuri cu 30 de persoane, e clar ca riscul emare, chiar si cu masca...cu mastile clasice, chirugicale, riscul e suficient daca stai in spatii inchise atata timp, iar amsti FFP2 sau FFP3 nu stiu cati au, si nici alea nu reduc totsal riscul, doar il diminueaza semnificativ....e relevatn ca in 5 saptamani de scoala, cu multe socli in schenariul galben sau rosu, totusi numarul celor infectati la categoria sub 19 ani e mai mare decat numarul cumulat din primele 7 luni de pandmeie, si singura diferenta e ca s-aud uds la scoala, pentu ca afara ieseau si inainte

+1 (1 vot)
Mihai Popescu
29.10.2020, 09:11:46

Anisie, gata stai jos ! Nota 4.

Modifică Setările