Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Narada alocă fonduri în valoare de 50.000 de euro pentru rezolvarea urgenţelor celor mai susţinute şcoli din România

0
2 May 2022 12:12:33
Autor: George-Andrei Cristescu

Profesorii care vor înscrie alerte pe HartaEdu.ro şi care vor aduna un număr cât mai mare de susţinători ai cauzei lor, intră în cursa pentru câştigarea unor fonduri ce rezolvă nevoile unităţii lor de învăţământ.

În perioada 2-16 mai, timp de două săptămâni, Narada dă startul unei campanii prin care iniţiatorii alertelor înscrise pe HartaEdu.ro pot să îşi mobilizeze susţinătorii şi să potenţeze astfel la maximum şansa de a rezolva urgenţele din educaţie. Iniţiativa desfăşurării acestei campanii a luat naştere în contextul actual în care educaţia se confruntă cu probleme urgente care nu pot fi amânate şi care au nevoie mai mult ca niciodată de susţinători şi de unirea forţelor mai multor părţi interesate. 

Astfel, un susţinător în plus aduce o şansă suplimentară de a câştiga fonduri  pentru soluţionarea alertei înscrise. Şcolile proactive, care reuşesc să mobilizeze cel mai mare număr de susţinători vor primi finanţare pentru alerte în valoare de 50.000 euro, bani strânşi de Narada, prin intermediul mediului de business.  Alocarea fondurilor pentru şcoli se regăseşte în regulamentul campaniei. 

Un top al şcolilor ce concurează pentru strângerea celor mai mulţi susţinători va fi publicat şi actualizat în permanenţă pe întreaga perioadă a campaniei, pe pagina de Facebook a organizaţiei Narada, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 19 mai 2022.  

Lansată în toamna anului trecut, HartaEdu, platforma susţinută de partenerii strategici Mastercard, BRD Groupe Société Générale, Nuclearelectrica oferă posibilitatea oricărei persoane să înscrie urgenţe din educaţie, fie că este vorba despre necesităţi ale elevilor, profesorilor sau şcolilor. Cei care vor să ceară ajutor pentru rezolvarea unei situaţii privind educaţia pot intra pe pe HartaEdu.ro şi adăuga alerta. Odată ajunse pe harta interactivă a educaţiei, alertele intră în vizorul companiilor şi persoanelor fizice, care pot ajuta la soluţionarea lor. 

Din 2 mai, platforma găzduieşte o nouă funcţionalitate, un buton pentru „Susţinători”, pe care-l poate accesa orice persoană care doreşte să sprijine rezolvarea unei situaţii critice din educaţia românească (ex.: lipsa device-urilor pentru elevi şi profesori, mobilier vechi, ferestre, acoperiş, podele deteriorate etc.). Un scurt mesaj de încurajare, un îndemn la solidaritate postat pe pagina unei alerte din platformă  înseamnă o şansă în plus de rezolvare cât mai rapidă a unei nevoi. 

Noua funcţionalitate a platformei reprezintă de fapt o ilustrare a misiunii  Narada, care a pariat dintotdeauna pe solidaritatea comunităţilor cu educaţia. Profesorii sau persoanele care înscriu alerte pe platformă, probabil că se întreabă de ce este nevoie de susţinători: un număr mare de susţinători contribuie la înţelegerea importanţei nevoii pentru şcoală, dar şi la solidaritatea comunităţii din jurul şcolii şi angajamentul acestora de a produce schimbare. Această acţiune reprezintă şi elementul care motivează  oamenii de business să investească într-un proiect susţinut, datorită nevoii de a vedea impact pentru banii investiţi. Motiv pentru care, cele mai susţinute proiecte au şanse să capteze cea mai mare atenţie şi, ulterior, investiţie.

HartaEdu a fost construită cu ideea puterii celor mulţi în minte şi acum avem şi infrastructura care susţine acest lucru. Dacă până acum mediul de business a fost cel care a finanţat peste 130 de alerte dintre cele peste 850 existente pe hartă, de astăzi lucrurile stau diferit, pentru că oricine poate susţine o alertă pe hartaedu.ro. O acţiune atât de simplă, un mesaj de susţinere, poate fi scris de astăzi în dreptul oricărei alerte de pe HartaEdu. Acest mesaj ajută un profesor sau o şcoală să îşi facă mai uşor auzite nevoile. Trăim timpuri în care e greu să pui educaţia pe primul loc când multe dintre nevoile de bază nu ajung să fie satisfăcute, dar când neglijăm educaţia, implicaţiile pe termen lung sunt dintre cele mai grave. Aşadar, îi invităm pe toţi cei care vor să pună umărul la treabă, să intre pe HartaEdu.ro şi să lase un mesaj de încurajare oricărei alerte de pe hartă.  Simplu spus, un mesaj de susţinere postat – un pas înainte spre rezolvarea alertei acestora, spune Adelina Panaite, Project Manager HartaEdu.ro. 

Până în acest moment, pe Harta.Edu au fost înscrise peste 850 de alerte de la şcolile din toată ţara, solicitări de ajutor pentru cele mai diverse necesităţi – de la amenajări ale curţii şcolii, ale laboratoarelor, până la solicitări de tehnologie modernă ca suport pentru educaţia digitală şi chiar cereri de ajutor pentru facilitarea transportului elevilor la şcoală. Din totalul alertelor, au fost rezolvate cu ajutorul mediului de business, persoanelor fizice şi alte organizaţii de bine peste 130 de urgenţe şcolare, ce au impactat peste 13.000 de elevi. 

Aceasta este o oportunitate care nu trebuie ratată de nicio instituţie de învăţământ care doreşte să găsească o soluţie rapidă pentru rezolvarea problemelor. Din acest punct de vedere e de dorit ca Inspectoratele Şcolare Judeţene din ţară să recomande tuturor şcolilor de sub jurisdicţia lor oportunitatea de finanţare oferită de Narada şi să încurajeze profesorii să îşi aducă susţinătorii pe HartaEdu. 

Regulamentul campaniei de susţinere a proiectelor înscrise pe HartaEdu se regăseşte pe https://hartaedu.ro/regulament/  şi poate fi accesat de orice persoană care doreşte să contribuie la rezolvarea situaţiilor urgente din învăţământul românesc. Fie că este vorba despre profesori, directori de şcoli sau persoane din afara sistemului care doresc să ajute, acum e simplu să o facă. Un simplu mesaj de susţinere adăugat pe HartaEdu este similar unei şanse de finanţare suplimentare. Transmiterea unui SMS în valoare de 2 euro la 8845 cu textul „ELEV” sau prin plata cu cardul pe site-ul organizaţiei reprezintă alte modalităţi facile de susţinere a proiectelor educative din România.

Despre Narada

Vizionari, strategi, profesionişti IT, oameni de business, de comunicare, manageri şi voluntari care înţeleg că educaţia stă la baza dezvoltării comunităţilor sănătoase. O echipă de minţi agile care proiectează soluţii sustenabile, de tehnologie, actuale pentru rezolvarea nevoilor educaţionale din România. O organizaţie care crede că fiecare reuşită are rolul de a ne conduce spre următoarea. Suntem oameni care susţin inovaţia în educaţie, chiar la firul ierbii. 

Din 2017, vizualizăm, proiectăm şi adaptăm iniţiative care să contribuie la scăderea ratei analfabetismului în România şi aducerea educaţiei în secolul 21.

Copiii viitorului cresc cu Narada. 

Narada este un proiect născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation.

Mai multe informaţii despre Narada sunt disponibile pe website, www.narada.ro şi pe canalele de comunicare Facebook, Instagram şi LinkedIn.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările