Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus. Ministrul Educaţiei a semnat ordinul

4
21 Jan 2021 21:29:58
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a semnat un ordin pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu, decizia urmând a se aplica începând din anul şcolar viitor. Vor fi cel mult 24 de elevi pentru filiera tehnologică, vocaţională şi învăţământul profesional şi 26 în clasele din liceele teoretice.

”Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal cu frecvenţă – zi, se va reduce”, a anunţat, joi seară, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de pres
 
Se va reduce numărul de elevi astfel:
 
- de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocaţională - profil sportiv, teologic, pedagogic şi învăţământul liceal de artă;
 
- de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.
 
”Joi, 21 ianuarie 2021 a fost transmis la Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar destat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022. Astfel, decizia de astăzi modifică OMEC nr. 5599/2020”, a mai transmis Ministerul.
 
Având în vedere modificările promovate, activităţile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.
 
Inspectoratele şcolare vor transmite, până la data de 1 februarie, la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de şcolarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

bovis.
22.01.2021, 01:04:03

ASA-I LA PRIMITIVI, MAI E PANA LA 15/CLASA

+1 (1 vot)
ladiana stan
23.01.2021, 20:31:08

Cand va semna dl ministru un ordin pt reducerea nr de ore pe săptămână pt elevi? Profesorii lucrează 18 ore pe săptămână pe considerentul că acasă trebuie sa-si pregătească lecția și alte materiale auxiliare. Elevul are la gimnaziu 32 de ore pe săptămână și 6, 7 ore/zi. Pt cel puțin 5 discipline are de învățat și de facut teme. Calculați, dle ministru cum poate gestiona timpul un elev după orele de clasă astfel încât să aprofundeze cunoștințele predate.

-1 (1 vot)
legiolegio
25.01.2021, 16:52:35

Eu asi propune ca numarul de locuri la licee sa fie reduse cu 60%, ca in liceu cei 60% se duc degeaba si pe urma la studii superioare sant candidati numai bine pregatiti, concurenta sa fie concurenta si la admitere in liceu si admitere si la studii superioare ,nu mai avem nevoie de analfabeti functionali licentiati la SH !

Eduard
25.01.2021, 20:48:10

Numarul de ore pentru elevi pe saptamana este prea mare si nu numai la liceu, iar numarul de ore de predare pentru profesori este prea mic ( si folosim suplinitori ! ) . Din pacate numai daca se va naste din nou Spiru Haret invatamantul romanesc va reveni acolo unde ar fi normal sa fie. Din reforma in reforma de 30 de ani lucrurile sunt din ce in ce mai abramburite.

Modifică Setările