Şcoală

articolul anterior articolul urmator

O echipă de liceeni din Capitală a câştigat cea mai mare competiţie de Robotică din Rusia

0
17 Feb 2020 18:14:45
Autor: Simona Chirciu
O echipă de liceeni au câştigat primul loc şi medalia de aur la un campionat de Robotică din Rusia FOTO: alianţa AutoVortex
O echipă de liceeni au câştigat primul loc şi medalia de aur la un campionat de Robotică din Rusia FOTO: alianţa AutoVortex

Echipa AutoVortex, formată din 7 elevi de la licee din Bucureşti, a obţinut primul loc şi medalia de aur la cel mai mare şi mai important eveniment ştiinţific şi tehnic din Federaţia Rusă – FIRST Russia Robotics Championship.

Echipa AutoVortex s-a calificat la acest eveniment în urma finalei de la Campionatul Regional de Robotică din Saint Petersburg din decembrie 2019.
 
Cei 7 liceeni fac parte din programul de robotică implementat în ţara noastră de Asociaţia „Naţie Prin Educaţie”, BRD FIRST Tech Challenge Romania. Echipa AutoVortex a fost formată din: Stan Andrei, Pitic Gabriel, Cudrici Dimitrie, Grădinaru Alexandru şi Ştefan Roşca - Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Dunuta Andrei - Colegiul Naţional Sf. Sava Vasile Theodor - Colegiul Naţional Ion Neculce. Echipa este coordonată de antrenorul Panea Ionuţ Valentin – asist. Univ. Dr. Profesor de Finanţe la Academia de Studii Economice din Bucureşti.
 
Cei doi roboţi ai României, construiţi şi programaţi în Java de elevi, au jucat toate meciurile de calificare cu brio şi în finală au format alianţa care s-a luptat cu cele mai bune 2 echipe ruseşti. Finala a fost câştigată de Alianţa României AutoVortex, care a stabilit cu această ocazie un nou record euro-asiatic la puncte.
 
În plus, echipa AutoVortex a primit premiul Innovate Award, pentru robotul cel mai ingenios şi avansat din punct de vedere tehnic.
În urma câştigării locului I, echipa AutoVortex a fost invitată să reprezinte România la Campionatul Mondial de Robotică Maryland Invitational din iunie 2020, unde sunt admise doar cele mai bune echipe din lume. „Acest rezultat confirmă statutul de lider internaţional al echipei de robotică AutoVortex şi adaugă un nou trofeu de locul 1 la palmaresul de 6 victorii consecutive în Rusia şi peste tot în jurul lumii: Coreea de Sud, Hong Kong, Australia, Africa de Sud, Canada, Israel, Olanda, Germania, Spania, Franţa şi Cehia”, declară mentorul Ionuţ Panea.
 
AutoVortex urmează să joace regionala de calificare de la Bucureşti în cadrul BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc între 20 şi 22 martie la Sala Polivalentă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii