Şcoală

articolul anterior articolul urmator

O fetiţă de numai 12 ani, născută în România, acceptată în Mensa. Ce punctaj a obţinut la testul IQ

4
8 Apr 2019 18:27:36
Autor: Simona Chirciu
FOTO: observator.ro
FOTO: observator.ro

O fetiţă născută în Craiova şi care la vârsta de patru ani s-a mutat cu familia sa în Londra, a fost inclusă, datorită inteligenţei sale sclipitoare în organizaţia Mensa, cea care selectează, din toată lumea, persoanele cu coeficient de inteligenţă excepţional.

Timeea Petrescu a obţinut, la testul IQ, 162 de puncte, un scor considerat extrem de ridicat. Fata, originară din Craiova, este stabilită de ani buni în Marea Britanie, împreună cu părinţii, arată observator.ro
 
Fetiţa s-a integrat în sistemul de învăţământ din Marea Britanie, iar profesorii au remarcat imediat faptul că este inteligentă.
 
Aproape o sută de elevi ai şcolii au fost supuşi testelor organizaţiei Mensa, care caută oameni cu coeficient de inteligenţă mult peste medie. Doar şapte au trecut testul. Iar Timeea a fost printre primii.
 
Timeea are planuri mari pentru viitor. Vrea să studieze la Oxford sau Cambridge şi apoi să se stabilească în Statele Unite, Japonia sau Coreea de Sud.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Vasile Naftuli
8.04.2019, 22:02:53

Plecați copii, România va rămâne țara lui Caragiale, permanent; poate un ... „tiran” bine intenționat.

Galeriu Crestinu
9.04.2019, 01:04:23

TESTUL asta IQ e bullshit...! nu reflecta nici pe departe inteligenta....poate doar o istetzime de fitze....pentru prostimea de pe strada...."stupid people" cum le zicea Brukan....

-1 (1 vot)
foarte atent
9.04.2019, 08:49:02

si e motiv de mandrie?! iarasi ne mandrim cu ce-am pierdut?! mi se pare de prost gust (ca sa nu zic prostie) sa te lauzi nu cu ce n-ai, ci cu ce ai avut dar nu mai ai !!

Mihaela Duvlea
12.04.2019, 19:10:39

Felicitări Timeea Petrescu! Mă bucur pentru tine și sper că vei putea să ajungi să realizezi cât mai multe lucruri deosebite si folositoare pentru oameni.