Şcoală

articolul anterior articolul urmator

O nouă gafă a autorităţilor: Articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile private nu a fost preluat în HG

4
24 Oct 2021 14:44:07
Autor: News.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni. În acest mod s-a creat confuzie, neştiindu-se dacă acestea pot sau nu funcţiona.

”Art 8, 1 din hotărârea CNSU spune că se suspendă prezenţa fizică în toate grădiniţele şi şcolile private, inclusiv în cele  21 care funcţionează după curriculum altor state. Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educaţiei la nivel de structură a anului şcolar. Acest lucru ar fi trebui să fie reglementat prin Hotărâre de Guvern”, a declarat, duminică, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.  
 
Întrebat dacă instituţiile private de educaţie pot primi elevi începând de luni, ministrul a precizat: ”Conform articolului 8, 1, ca să fim clari, din decizia CNSU, se suspendă prezenţa fizică din şcolile şi grădiniţele private. Se suspendă prezenţa fizică înseamnă că şcolile private pot organiza sau vacanţă sau cursuri online. Din păcate, art 8, 1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educaţiei a avut datoria şi a reglementat vacanţa în unităţile de stat”.  
 
Întrebat, de asemenea, dacă se va face o actualizare a deciziei, astfel încât să se ştie dacă unităţile private pot primi elevi de luni, Cîmpean a declarat: ”Conform art 8, 1, din decizia CSU, prezenţa fizică a fost deja suspendată. Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt prin preluarea în Hotărârea de Guvern. Ministerul Educaţiei, o spun încă odată, reglementează şcolile şi grădiniţele de stat din perspectiva vacanţei. Mai departe sunt alţii îndreptăţiţi să se pronunţe”.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

SPC Manase
24.10.2021, 15:29:59

Guvernul demis NU poate emite HG. Este o ilegalitate. Nu te mai agita ptr nimic d=le Campeanu.

-6 (8 voturi)
Richard Carroll
24.10.2021, 15:55:34

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Iata de ce suntem colonia de leprosi a Europei.

-1 (1 vot)
SPC Manase
24.10.2021, 16:26:06

Richard despre ce vorbesti? Ai o placere deosebita sa-ti spuna guvernul ca trebuie sa-ti pui masca pe mecla cand intri in spatii inchise? Comunistii o controlau pe bunica-ta la .... pasa sa vada daca nu-i insarcinata. Vrei sa se ajunga acolo? Masca, distantare, MEDICAMENTE si la urma daca vrei poti sa faci si o injectie cu serurile in testare. Ce e rau in asta? Esti contra guvernului?

-6 (8 voturi)
Subscribe now for unlimited access
26.10.2021, 13:04:48

Richard Carroll = Ce nu ar spune Isu

-6 (8 voturi)
Modifică Setările