Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Oficial: Şcoala se mută în online între 25 şi 29 septembrie, pe perioada alegerilor

1
23 Sep 2020 13:52:40
Autor: Daniela Serb
De vineri şi până marţi incluisv, şcolile de stat vor desfăşura doar cursuri online
De vineri şi până marţi incluisv, şcolile de stat vor desfăşura doar cursuri online

Activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfăşura exclusiv în sistem online, potrivit comunicatelor oficiale.

De vineri, 25 septembrie şi până marţi, 29 septembrie, inclusiv, şcolile şi grădiniţele de stat în care se organizează secţii de votare vor desfăşura cursuri doar online, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei dat publicităţii astăzi. 
 
Această decizie a fost aprobată de ministrul Educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 46/2020, potrivit aceleiaşi surse. 
 
În această perioadă, activităţile didactice în unităţile de învăţământ aflate în situaţia mai sus menţionată se vor realiza conform metodologiei privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC 5545/2020.
Procesul instructiv-educativ, „faţă în faţă” va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele judeţe/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi igienă sanitară. 
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anuţat, la rîndul său, că a adoptat astăzi, 23 septembrie, Hotărârea numărul 46 privind suspendarea activităţilor didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare pentru alegerile locale din anul 2020. 
 
”Astfel, CNSU a decis ca activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare pentru desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secţiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv”, se spune în comunicat. 
 
Activităţile didactice pentru aceste unităţi şcolare vor fi desfăşurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educaţiei şi Cercetării. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

m d
26.09.2020, 12:16:52

Adica profesorii vor face VIDEO CHAT ?! E normal asa ceva ?!....

+1 (1 vot)
Modifică Setările