Şcoală

articolul anterior articolul urmator

OMS pledează pentru menţinerea şcolilor deschise în perioada pandemiei

1
19 Nov 2020 15:18:29
Autor: Cristina Morozan
Copiii şi adolescenţii nu sunt vectorii principali ai contagierii, iar măsura închiderii şcolilor nu este eficientă potrivit directorului pentru Europa al OMS, Hans Kluge Foto: Andreea Vilcovschi
Copiii şi adolescenţii nu sunt vectorii principali ai contagierii, iar măsura închiderii şcolilor nu este eficientă potrivit directorului pentru Europa al OMS, Hans Kluge Foto: Andreea Vilcovschi

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a pledat joi pentru necesitatea de a menţine deschise şcolile în perioada pandemiei de coronavirus şi consideră că se poate evita carantina, dacă sunt sporite măsurile de protecţie.

"Trebuie să asigurăm educaţia copiilor noştri", a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, potrivit căruia copiii şi adolescenţii nu sunt vectori principali ai contagierii, iar măsura închiderii şcolilor nu este eficientă, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Kluge a precizat că izolările impuse reprezintă "o pierdere de resurse" care provoacă multe efecte secundare, precum daune aduse sănătăţii mintale sau creşterea episoadelor de violenţă domestică. În opinia sa, dacă mai mult de 95% din populaţie poartă mască de protecţie, astfel de măsuri drastice nu sunt necesare.
 
România se află în carantină parţială, de luni, 9 noiembrie, iar toate şcolile din ţară au trecut în sistem online. Suspendarea şcolii fizice până pe 31 decembrie 2020, prin ordin al ministrului Educaţiei, a fost aprobată prin ordonanţa de urgenţă nr 192, document ce a fost publicat în Monitorul Oficial. În preambulul actului normativ, Guvernul motivează urgenţa prin faptul că neluarea deciziei „poate genera disfuncţionalităţi majore cu efecte negative asupra bunei desfăşurări a activităţilor din sistemul naţional de învăţământ, dar şi asupra elevilor”.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Edmond Wolf
19.11.2020, 16:04:25

OMS are nevoie de oameni deștepți și pregătiți. „Guvernul meu” are nevoie de indivizi mai proști decât cei care ne conduc țara la ruină, care să execute fără să pună întrebări și să nu gândească.

-6 (8 voturi)
Modifică Setările