Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Orele online, atacate de intruşi. Gruparea „Clanul leilor“ întrerupe lecţiile cu intervenţii obscene

1
21 Sep 2020 10:33:45
Autor: George-Andrei Cristescu
Platformele de învăţare online sunt ţinta unor atacuri informatice
Platformele de învăţare online sunt ţinta unor atacuri informatice

O grupare de pe internet autointitulată ”Clanul leilor” a perturbat, în ultimele luni, orele ţinute de profesori pe platformele online. Accesul se face cu parolele şi linkurile oferite cel mai probabil de elevii din clasele respective, scrie educaţieprivată.ro.

Fondatorii grupului sunt necunoscuţi. Ei îşi filmează intervenţiile obscene pe care apoi le postează pe YouTube unde fac sute de mii de vizualizări. Grupul are deja peste 20.000 de urmăritori. 
 
Potrivit sursei mai sus citate, profesorii nu ştiu ce să facă într-o astfel de situaţie. Ei nu reuşesc să-i elimine pe indivizi din sesiunile video pentru că nu au setările videoconferinţelor aastfel încât să poată opri aceste atacuri. 
 
Gruparea îşi organizează ”raidurile” pe platforma Discord, sub coordonarea unui personaj care îşi spune ”Valentin Mihai”. 
 
În zilele premergătoare începutului de an şcolar, membrii s-au pregătit pentru noi ”misiuni”, la clasele unde cursurile sunt desfăşurate online.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

フフェオチラ実真
21.09.2020, 11:04:51

Nu-i de mirare, cu o vaca incaltata ce nu depaseste stadiul de solitaire, cocotata ca ministru, era de asteptat un astfel de scenariu. In perioada verii nimeni nu si-a pus problema unei solutii standard de comunicare online, precum si a unei metodologii pe care profesorii (majoritatea la randul lor, paraleli cu IT-ul) sa si-o insuseasca corespunzator. A folosi platforme de comunicatie pentru cursuri online, fara a le cunoaste inseamna o dovada de imbecilitate crasa. Dincolo de asta, profesorasii romani profita de haos, predand sumar la ore si obligand astfel elevii sa faca meditatii. Meditatii care, in majoritate, nu se desfasoara online ci acasa la profesor sau elev. O sursa de infectie necontrolabila dar si de venituri ilicite. In stilul asta cam toti profesorii or sa aiba cate 6-7 case din meditati...

Modifică Setările