Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Părinţii îl contrazic pe ministrul Educaţiei: „Nu am făcut presiuni ca profesorii nevaccinaţi să predea doar online”

2
15 Apr 2021 10:50:34
Autor: Daniela Serb
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat recent că, părinţii ar face presiuni ca la catedră să predea doar profesori vaccinaţi împotriva COVID-19. Reprezetanţii federaţiei naţionale a asociaţiilor de părinţi îl contrazic însă pe Cîmpeanu, invocând drepturille şi libertăţile dascălilor.

"E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinţilor, sigur, fiecare e îndreptăţit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea şcolii cu prezenţă fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Această presiune s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în şcoala respectivă vor fi activităţi cu prezenţă fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.", a afirmat ministrul Educaţiei, citat de Digi24
 
Alianţa Părinţilor a infirmat însă declarţiile lui Cîmpeanu susţinând că nicio categorie socială nu are dreptul, din punct de vedere moral sau juridic, să exercite asupra altei categorii sociale presiuni de natură să limiteze acesteia dreptul la muncă sau la liberă decizie privind sănătatea personală. 
 
"Considerăm că avem de-a face cu o stratagemă menită să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale, deşi un atare act ar încălca flagrant libertatea şi dreptul persoanei de a dispune de ea însăşi", a transmis alianţa.
Predarea online pentru cei neimunizaţi nu este o opţiune viabilă, spun, la rândul lor, dascălii.
 
Numărul cadrelor didactice care s-au vaccinat sau urmează să o facă se apropie de 70 de procente.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ivanovich Patfulty
15.04.2021, 10:57:13

Adevarul este ca sunt unii care ne invrajbesc unii impotriva altora. Ei se identifica ca agenti de vanzari Big Pharma si o fac pentru comision, unii la import, altii ptr cei 3 euro/"vaccin" administrat. Tot se invarte numai pe tema banilor.

-1 (1 vot)
Ivanovich Patfulty
15.04.2021, 11:00:32

"Numărul cadrelor didactice care s-au vaccinat sau urmează să o facă se apropie de 70 de procente." Alta minciuna. De unde aveti voi asa date? Numarul personalului "vaccinat" este de 170.000 persoane din 370.000 pers adica undeva la 40%. Intentii de "vaccinare" nu mai exista. Mincinosilor.

-1 (1 vot)
Modifică Setările