Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Părinţii vor suspendarea activităţii didactice cu prezenţă fizică în localităţile unde rata de infectare de 6 la mie este depăşită

4
8 Oct 2021 12:29:49
Autor: Lorena Mihăilă

Federaţia Naţională a Părinţilor Edupart solicită suspendarea cursurilor faţă în faţă în localităţile cu rată de infectare peste 6 la mie. Scrisoarea este adresată ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

„Federaţia noastră a susţinut permanent necesitatea desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor si suntem pe deplin conştienţi de dezavantajele şcolii online, însă, nu putem pune în pericol sănătatea copiilor şi a familiilor noastre.” a transmis Federaţia Naţională a Părinţilor Edupart.

Părinţii consideră că sistemul medical este suprasolicitat şi subliniază că în şcoli nu pot fi respectate toate măsurile de protecţie.

„În condiţiile în care rata incidenţei cumulate a cazurilor covid-19 la 1000 de locuitori creşte alarmant de la o zi la alta, sistemul medical este suprasolicitat, infrastructura şcolară şi resursele existente sunt deficitare, riscul îmbolnăvirii elevilor se măreşte exponenţial.
 
Sunt, deja, peste 17.000 de elevi şi personal angajat confirmaţi cu Covid-19, avem decese în rândul cadrelor didactice şi copiilor, secţiile ATI sunt pline iar presiunea pe sistemul medical este uriaşă.” transmite Federaţia.
 
Decizia ar urma să fie luată în baza unei solicitări a conducerii şcolii şi a organizaţiilor de părinţi şi elevi.
 
De asemenea, Edupart le solicită guvernanţilor să garanteze desfăşurarea procesului educaţional pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar. Este vorba despre elevii cu probleme medicale.
 
 „Există numeroşi elevi care au afecţiuni cronice sau provin din familii ai căror membri au astfel de  boli pentru care nu pot fi scutiţi de prezenţa fizică în şcoală. Chiar dacă sunt vaccinaţi, riscul îmbolnăvirii nu este exclus iar afecţiunile de care suferă pot duce la dezvoltarea unor forme severe.”
 
În finalul solicitării, reprezentanţii federaţiei militează pentru modificarea regulilor actuale şi cer miniştrilor educaţiei şi Sănătăţii să înlocuiască măsurile cu unele care să permită accesul la educaţie în siguranţă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

m wakki
8.10.2021, 12:41:22

cine dracu sunt ăștia, Federaţia Naţională a Părinţilor Edupart ? în numele cui vorbesc ? i-a votat cineva ? Mai degrabă, guvernul ăsta de impotenți își pregătește terenul ca să închidă școlile pentru că altceva nu sunt în stare să facă, și vor să pară că a venit din partea părinților cererea

+13 (13 voturi)
m wakki
8.10.2021, 12:45:19

școlile trebuie musai închise, dar la mall-urile pot rămâne deschise, cârciumile la fel, congresul PNL nu e nici o problemă, la sfânta paraschiva se vor călca pe picioare și nu va fi nici o problemă bravo băi Supercîțu, ești deștept ca oaia

+12 (12 voturi)
Salajeanu Nicolae
8.10.2021, 13:06:42

O parte din parinti! Eu, de exemplu, nu doresc ca scolile sa fie inchise. De acord cu comentariile dl. m W,

Tamas Szabadi
9.10.2021, 19:02:48

Da, trebuie stabilite de autorități niște praguri. De exemplu: La peste 6 la o mie (grad de infectare) să se restricționeze accesul în spațiile publice și mai ales SĂ SE INTERZICĂ NUNȚILE, CHEFURILE, PELERINAJELE, FESTIVALURILE; CONGRESELE. La peste 9 la mie să se închidă (complet) mallurile, restaurantele, bisericile, sălile de cinema și de spectacole. La peste 12 la mie să se închidă gimnaziile și liceele, cu excepția claselor terminale. Iar unde depășește 15 la mie (sper să nu prea ajungă multe localități aici) să se închidă școlile și grădinițele, adică să treacă în online.

+7 (7 voturi)
Modifică Setările