Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Patru echipe de elevi din România,  la Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite

0
22 Apr 2019 21:27:07
Autor: Simona Chirciu
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

O echipă de 80 de români implicaţi într-un program de Robotică implementat la noi în ţară de Asociaţia „Naţie Prin Educaţie”, vor ajunge la Detroit, acolo unde va avea loc, între 24 şi 27 aprilie, Campionatul Mondial de Robotică.

Echipele de elevi români care şi-au câştigat locul în finala mondială şi care acum se vor confrunta în S.U.A. cu cele mai bune din întreaga lume sunt: RobotX HD, echipa Colegiului Naţional de Informatică „Traian Lalescu”, din Hunedoara, WattsUp, echipa Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, din Câmpulung Muscel, XEO, echipa Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia şi Quantum Robotics, echipa Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, conform forbes.ro.  
 
De la sfârşitul lunii martie, atunci când a avut loc finala Campionatului Naţional, şi până acum, elevii şi mentorii lor au petrecut zile întregi în laboratoarele de robotică pentru a se asigura că roboţii lor pot face faţă oricăror încercări din teren cu viteză şi acurateţe.
 
Alţi trei robotişti excepţionali, finalişti ai Dean’s List, liceeni care s-au implicat pe termen lung în comunitatea FIRST, participă la Campionatul Mondial din Detroit şi vor avea parte de o experienţă specială alături de Dean Kamen, fondatorul FIRST şi alţi parteneri. Ei sunt: Andrei Ştefan Istudor, membru al echipei BRICKBOT, de la Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani, Raluca Rusu, din echipa Esentza Robotics a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Beclean şi Adrian Vasile Negoiţă, membru al echipei Wafy, a Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Petrila.
 
Anul trecut, două echipe româneşti au reuşit performanţa de a juca semifinala la Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge într-o alianţă: Technogods, de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, şi XEO, de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările