Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Patru medalii de aur, argint şi bronz pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

1
18 Oct 2013 14:33:00
Autor: Ioana Nicolescu
Olimpicii români medaliaţi la competiţia europeană         FOTO: edu.ro
Olimpicii români medaliaţi la competiţia europeană         FOTO: edu.ro

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în intervalul 13 - 18 octombrie, în Croaţia (Primošten). Elevii români se întoc acasă cu o medalie de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz.

Medalia de aur a fost cucerită de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, în timp ce medalia de argint i-a revenit lui Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Medaliile de bronz au intrat în posesia lui Daniel Posdărăscu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti).

Trei din cei patru elevi ai lotului deplasat în Croaţia au reuşit, în 2013, şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Andrei Heidelbacher - medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică, Mihai Popa - medalii de bronz la Olimpiada Internaţională şi Olimpiada Balcanică de Informatică şi Silviu-Emil Popescu - medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică

La ediţia a XX-a a acestui concurs au participat 45 de concurenţi din 12 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului. Elevii români revin în ţară sâmbătă, 19 octombrie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Mihai Penteleiciuc
19.10.2013, 09:33:43

Imi pare rau ca am ajuns sa scriu aceste randuri dar multi dintre cei ce cititi stirea nu stiti nimica ce se intampla in spate! Tinerii acestia au muncit enorm dar nu totul tine de munca.Exista o tehnica secreta ce poate fi invata doar de la anumiti profesori, pe bani grei. Fara aceea tehnica secreta, nu ai nici o sansa la nationala de a trece la etapa urmatoare.La etapa nationala a olimpiadei sunt subiecte pline de greseli atat in enunt cat si in evaluare si din pacate castigatorii se cam stiu dinaintea probelor. Tot acesti tineri deosebiti vor ajunge sa lucreze la firma foarte mari cum ar fi Google.Atat la Google cat si la "tehnicile secrete" se ajunge prin recomandari, si multi dintre elevi se complac in sistemul nostru mizer deoarece le este frica sa spuna adevarul caci dezvaluirea adevarului se poate pedepsi prin limitarea accesului la cele 2 prajituri.Sper ca intelegeti cum merge sistemul, gura inchisa si joc de glezne.Drama este ca sunt poate in tara elevi ce au muncit cam la fel de mult ca si acestia si au ramas anonimi deoarece nu stiai "tehnici secrete".Uneori cand ma gandesc ca 99% in comentarii sunt felicitari extazice as vrea mai des sitri cu drama si trairile pe care le are Florin Salam si Bianca Dragusanu.

Modifică Setările