Şcoală

articolul anterior articolul urmator

PERFORMANŢĂ Elevii români au câştigat 13 medalii (9 de aur) la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada

3
22 Jul 2013 15:40:31
Autor: Oana Craciun
13 medalii pentru România la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada
13 medalii pentru România la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada

Olimpicii români au reuşit o nouă performanţă la a 19-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, ce se desfăşoară în perioada 17-24 iulie 2013, în Rusia: au obţinut nouă medalii de aur, la informatică, matematică, fizică şi chimie. În total, olimpicii se întorc acasă cu 13 medalii, cel mai bun rezultat din ultimii ani.

„Datorită punctajelor excepţionale înregistrate la toate cele patru probe ale concursului (informatică, matematică, fizică şi chimie), elevii români au cucerit nu mai puţin de 9 medalii de aur (informatică - 3, matematică - 3, chimie - 2, fizică - 1), dintr-un total de 13 medalii. Este un palmares net superior în comparaţie cu rezultatele înregistrate în ultimii doi ani, când au fost obţinute 11 medalii (aur - 4, argint - 6, bronz - 1, în 2012), respectiv 12 medalii (aur - 4, argint - 6,  bronz - 2, în 2011)“, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei.

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, ce se desfăşoară în perioada 17-24 iulie 2013, în localitatea Yakutsk din Republica Sakha (Federaţia Rusă), sunt următoarele:

1. Chimie: două medalii de aur - Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), Cristian David Călin (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, medaliat cu argint anul trecut) şi o medalie de argint - Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti).

2. Matematică: trei medalii de aur - Simona Diaconu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ioan Laurenţiu Ploscaru (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea) şi Paul Gabriel Muscă (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv o medalie de bronz - Andreea Măgălie (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, medaliată cu argint la ediţia precedentă).

3. Informatică: trei medalii de aur - Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat cu aur şi anul trecut), Valentin Marius Hârşan şi Marius Gavrilescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

4. Fizică: o medalie de aur - Ioan Ignat (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, posesor al unei medalii de aur şi la ediţia din 2012) şi două medalii de argint - Raul Alex Pipis (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) şi Horia Petru Nicolăescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia. Echipa ţării noastre revine în ţară, miercuri, 24 iulie, ora 23.55, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” (via München).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

iulian iuli
22.07.2013, 17:59:49

Degeaba. Daca nu stiu sa dea cu picioru in minge, sa scuipe , sa mearga prin cluburi cu tot felu de ciudatenii made in Tonciu la ce bun? Nu i cunoaste nimeni si nimanui nui pasa de ei. Vechea zicala : bagati saitul de cultura in duba.

+1 (1 vot)
Mircea Schengen Darie
23.07.2013, 20:13:20

sunt sigur ca acest articol nu strange mai multe comentarii decat a strans performanta celui poreclit manager la steaua, performanta obtinuta cu sudoarea fruntii in fata unei femei jurnalist.....cum sa bagi in seama niste copii fara nume, oarecare, fara o identitate in ale mitocaniilor, fara talent in ale injuriilor, care nu stiu sa dea cu piciorul in minge, care nu au o pitipoanca langa ei si care nu ies in evidenta decat cu niste amarate de medalii de aur obtinute la o partida amicala numita Olimpiada Pluridisciplinara .....!?!?! cred ca stiu raspunsul...traim in Romania....

Joli Martin
25.07.2013, 18:01:29

Stiinta va castiga,rezultatul exceptional al discipolilor roman,semn bun ca tineretul nu accepta " LETARGIA " care a facut loc " SPERANTEI " in schimbarea nivelului de trai din Romania post-decembrista ,CAPACITATI sant - " EXISTA -REVOLUTIA CULTURALA " continua ! Felicitari !!! - marele " frate - bolsoi brat Wladimir Putin - va chema la raport minstul de cultura rus - responsabilii dezastrului de la partida bastinasa.!!! Jo Martin R O-!

Modifică Setările