Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Peste 10% dintre tinerii de peste 16 ani s-au vaccinat anti-COVID. Director de liceu: „Cei mai mulţi dintre ei se vaccinează”

5
10 May 2021 22:03:52
Autor: Cristina Morozan
În scenariul galben, cu rată de incidenţa mai mare de 1 caz la o mie de locuitori, mai sunt 790 de localităţi din ţarăFoto: shutterstock
În scenariul galben, cu rată de incidenţa mai mare de 1 caz la o mie de locuitori, mai sunt 790 de localităţi din ţarăFoto: shutterstock

Peste 10 la sută din totalul populaţiei cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani s-au vaccinat anti-COVID. La Colegiul Gheorghe Lazăr, elevii au păreri împărţite, dar portrivit directorului adjunct „cei mai mulţi dintre ei se vaccinează”.

Peste 90 de mii de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani sunt vaccinaţi până în acest moment, cei mai mulţi cu serurile de la Pfizer şi AstraZeneca.  Până acum, doar 20 de mii dintre aceştia au făcut şi rapelul.
 
De altfel, mai mulţi elevi de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală s-au imunizat astăzi cu prima doză de vaccin după vacanţa de Paşţi, potrivit unui reportaj realizat de Observatornews.ro
 
„Cei mai mulţi dintre ei se vaccinează. E un proces care se derulează, sunt interesaţi de aspectul ăsta, înţeleg beneficiile vaccinării nu doar pentru şcoală, ci pentru perioada următoare”, a declarat Mirela Chioveanu, director adjunct Colegiul Gheorghe Lazăr.

Părerile sunt însă împărţite şi nu toţi elevii consideră prioitară imunizarea anti-COVID.

„Eu sunt pe ideea că dacă nu e obligatoriu, nu o să mă vaccinez. Decât dacă vreau să plec în afară sau ceva”, a declarat unul dintre elevii colegiului.

În acest moment, în scenariul galben, cu rată de incidenţa mai mare de 1 caz la o mie de locuitori, mai sunt 790 de localităţi din ţară, inclusiv Bucureştiul. Asta înseamnă că din bănci lipsesc copiii de clasele a cincea, a şasea, a şaptea, a nouă, a zecea şi a unsprezecea.
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ce ar spune Isus
10.05.2021, 22:35:36

Bravo liceenii, dati o lectie de realism si etica profesorilor vostri antivaxxeri!

+4 (14 voturi)
= aceeaşi mizerie
11.05.2021, 06:53:33

C a s l... Zise ipohondria din tine... Legat de articol... Ori madam-a directoare e o mincinoasă notorie (minte asupra realităţii intenţiei de vaccinare), tipic politrucilor, cu diplomă luată te miri pe unde, şi pusă politic acolo, de ciumaţi, sau de gălbenoşi, ori e analfabetă funcţional, şi nu ştie ce reprezintă cuvintele pe care le pronunţă : "cei mai mulţi" (deci peste 50%, majoritate), cînd îşi dă cu părerea despre numărul de elevi care s-au vaccinat, sau intenţionează s-o facă...

-4 (6 voturi)
Azzumbo Jo
11.05.2021, 00:02:00

O lectie de la noua generatie! Inca o dovada ca cei care pun botul la aberatiile antivaxxerice sunt in general securisti ramoliti si gospodine cu bigudiuri. Elevii de la liceele de elita se vaccineaza. BRAVO!

+7 (13 voturi)
= aceeaşi mizerie
11.05.2021, 06:54:42

A J... Altul în care urlă ipohondria...

-11 (13 voturi)
Azzumbo Jo
11.05.2021, 11:10:02

Mizerule Ipohondrie e atunci cand nu vrei sa te vaccinezi, ca sa nu-ti creasca solzi pe creier si sa nu-ti infiga bilgheits un chip in umar, ca sa-ti numere sarmalele.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările