Peste 2.000 de prichindei au învăţat să pună bani la puşculiţă, în cadrul unui program educaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de elevi de clasa I şi a II-a au învăţat să economisească şi să adopte obiceiuri sănătoase pentru ei şi familiile lor în cadrul programului educaţional „Schimbăm vieţi”, derulat în aproape 60 de şcoli din 10 oraşe de Junior Achievement (JA) România şi Metropolitan Life, parte a grupului MetLife.

Conform activităţii de recapitulare desfăşurată la clasă, peste 70% dintre elevi au înţeles că munca şi rezultatele ei sunt importante pentru succesul unei activităţi, iar peste 68% au învăţat care sunt avantajele economisirii cu ajutorul exerciţiilor din program. Copiii au lucrat împreună cu învăţătorii şi cu 60 de consultanţi voluntari Metropolitan Life, experimentând situaţii din viaţa reală care să-i ajute să ia decizii informate pe viitor.

“Educaţia financiară este esenţială şi poate fundamenta, de la vârste fragede, cunoştinţe financiare care sprijină românii să ia decizii informate pentru viitorul lor şi al familiei lor. De aceea, susţinem programul "Schimbăm Vieţi” dezvoltat de Junior Achievement în România şi ne bucurăm că am avut oportunitatea să lucrăm cu peste 2.000 de copii din clasele primare în exerciţii ce le-au dezvoltat personalitatea şi i-au ajutat să îşi însuşească principiile financiare primare ce pun bazele înţelegerii activităţii economice. Rezultatele ne arată că astfel contribuim la educaţia copiilor şi îi susţinem să devină independenţi financiar în viitor”, a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Copiii au învăţat să se gospodărească

Programul “Schimbăm vieţi” a avut ca scop încurajarea elevilor să-şi folosească imaginaţia şi să caute soluţii pentru diverse situaţii din viaţa de zi cu zi, ajutându-i să-şi însuşească, de la vârste fragede, abilităţi şi cunoştinţe despre economie şi servicii financiare de bază, ce contribuie la o viaţă mai bună: mai protejată, mai puţin stresantă şi mai productivă.

“Specificul learning by doing al programului m-a ajutat să ajung la fiecare copil în parte, să formez şi să verific capacităţi lingvistice şi logico-matematice, aptitudini interpersonale şi abilităţi artistice şi creative. La finalul primelor activităţi, am constatat că nu a existat vreun copil care să nu fi învăţat ceva util, aplicabil din această experienţă educativă, iar acesta este un câştig enorm”, a spus Alina Buduleanu, profesor pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială Nr. 29 din Galaţi.

Un program internaţional

În România, programul “Schimbăm vieţi” s-a derulat în perioada aprilie-mai în 60 de şcoli din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti şi Timişoara şi reprezintă continuarea parteneriatului dintre JA şi Metropolitan Life, început în 2014. La nivel global, programul a fost lansat în 2014 şi a fost derulat în Grecia, Turcia, Polonia, Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Egipt, Irlanda, Liban şi Rusia, urmând să fie implementat în alte 11 ţări din cadrul grupului MetLife din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Pentru implicare şi sprijin oferit comunităţii în cadrul programului “Ne jucăm, învăţăm, creştem sănătos” dezvoltat împreună cu Junior Achievement în 2014, Metropolitan Life a primit de curând premiul pentru “cea mai bună campanie de responsabilitate socială în asigurări”. Premiul a fost oferit de UNSAR (Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România) la Conferinţa Asiguratorilor. În cadrul acestui program, peste 1.500 de elevi s-au implicat alături de învăţători şi consultanţii voluntari ai companiei în activităţile desfăşurate la clasă pe teme de dezvoltare personală şi cultivare a unor obiceiuri sănătoase de la o vârstă fragedă.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite