Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Peste 41.000 de elevi nu s-au înscris la Bacalaureat 2022. Care sunt cauzele

2
1 Jul 2022 11:01:40
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Arhivă / Inquam Photos / Liviu Chirica
FOTO Arhivă / Inquam Photos / Liviu Chirica

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că 41.465 de elevi ai claselor terminale nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2022.

Acesta a spus că, aşa cum a promis, a verificat cauzele pentru care elevii nu s-au înscris la examen şi a precizat că acestea sunt surprinzătoare.

„Un număr de aproape 13.000 de candidaţi nu s-au înscris, deşi aveau dreptul. Au promovat toate disciplinele din clasa terminală, deci aveau dreptul să se înscrie la Bacalaureat.”

Pe lângă aceştia, mai sunt 28.751 de elevi, din învăţământul de stat şi privat, care nu au reuşit să promoveze: au corigenţe, sunt repetenţi sau au situaţia neîncheiată.

Din generaţia curentă, 26% dintre elevi nu s-au înscris la Bacalaureat 2022. 

În plus, ministrul a precizat şi că la nivelul ţării există 42 de licee cu promovare 0 şi alte 11 cu un singur candidat promovat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Amdo Odma
1.07.2022, 11:42:35

Asta e o situatie catastrofala. Romania Educata, programul lui Iohannis, a dat rezultate.

mircea miricioiu
1.07.2022, 15:02:50

de fapt, asta este chiar scopul final. adica Romania educata cu masura ( ca ce e mult strica ), ca daca sunt prea multi destupati, care inteleg cu adevarat cum merg lucrurile, ar fi de rau pentru elitele care ne domina si ne supun dupa propria vointa viata din toate punctele de vedere. toate statisticele reale ( cine are acces la ele ) arata limpede catastrofa din educatie, care este escamotata prin prezentari le bombastice, politicianiste, gaunoase, demagogice, ale birocratilor/sinecuristilor/functionarilor-membri de partid, demne de lumea trecuta si neregretata.

Modifică Setările