Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Peste 1.000 de participanţi la examenele Cambridge English, doar în ultimele trei luni ale anului 2018! Un sfârşit de an ce demonstrează, la EECentre, creşterea pasiunii pentru studiul limbilor de circulaţie internaţională

1
7 Dec 2018 17:45:34
Cătălin Bădănău
Sursă foto: EECentre 2018 - ICHB.
Sursă foto: EECentre 2018 - ICHB.

Rolul evaluării lingvistice, prin care nivelul de limbă străină al tinerei generaţii este atestat corespunzător, a început să reprezinte, tot mai mult, o prioritate pentru elevi şi, deopotrivă, pentru părinţii acestora. Ei recunosc, cât se poate de obiectiv, toate avantajele care derivă din obţinerea unui certificat lingvistic.

Într-o lume foarte competitivă, accentul pe performanţă este un deziderat, în cât mai multe domenii, şi cunoaşterea uneia sau a mai multor limbi străine a devenit o necesitate pentru tinerii care vor să acceseze oportunităţi academice şi profesionale şi să îşi dezvolte viitorul, pe măsura aşteptărilor.

Aceasta este concluzia pe care European Examinations Centre, centru de testare lingvistică, o are acum, la final de an, după experienţele din ultima perioadă şi, de când noul an şcolar a început, putem spune că cifrele vorbesc de la sine, şi ne confirmă afirmaţiile. Astfel, doar în perioada septembrie – decembrie 2018 la European Examinations Centre au susţinut examene Cambridge peste 1000 de candidaţi, din mai multe oraşe ale ţării: Bucureşti, Cluj-Napoca Timişoara, Constanţa, Craiova, Focşani, Bacău, Sibiu, Deva, Reşiţa, Odorheiu Secuiesc, Braşov, Năsăud, Galaţi, cărora li se adaugă examene Cambridge susţinute de elevi din mai multe şcoli din Republica Moldova.

Aceste date ne demonstrează că tânăra generaţie se orientează activ către studii de calitate şi, mai mult decât atât, se mobilizează către obţinerea unei certificări, pentru a putea să îşi demonstreze nivelul de cunoaştere şi de informaţii, astfel încât să se diferenţieze din mulţime, în viitorul apropiat sau, de ce nu, mai îndepărtat, ca bază solidă pentru împlinirea aspiraţiilor profesionale şi personale.

Concluziile noastre sunt cu atât mai solide cu cât European Examinations Centre are în portofoliu şi alte examene de atestare lingvistică, pe lângă Cambridge. Este vorba despre ÖSD - Österreichisches Sprachdiplom Deutsch, examene de limba germană care atestă cunoştinţele elevilor vorbitori de germană, deschizând oportunităţi valoroase; testul OET - Occupational English Test, destinat exclusiv profesioniştilor din zona medicală, despre care putem spune cu mândrie că, în România, este exclusiv susţinut la EECentre şi subliniază un aspect esenţial: educaţia de calitate şi cunoaşterea limbii engleze nu sunt doar obiective pentru tineri şi copii, ci şi pentru adulţii care doresc să se dezvolte profesional şi, inevitabil, sunt nevoiţi să răspundă cerinţelor pieţei, pentru a putea să se menţină la un nivel ridicat, răsplătit pe măsură, în ţară sau în străinătate.

Accesul la informaţie este facilitat de cunoaşterea limbii engleze, iar pentru cei care învaţă engleza profesională, în cazul nostru – engleza de care medicii au nevoie, este un stil de viaţă – nu poţi face performanţă fără să înveţi în mod continuu şi să accesezi date, studii, statistici, rapoarte internaţionale. Anul 2018 a fost unul bun şi pentru OET, testul fiind accesat la EECentre, lunar de persoane din branşa medicinii, veniţe nu doar din România, ci şi din alte ţări.

 În luna octombrie ni s-a alăturat şi Trinity College London, astfel încât şi cunoştinţele celor mai tineri vorbitori de limba engleză, preşcolari şi şcolari, vor fi evaluate prin intermediul examenelor GESE (Graded Examinations in Spoken English), nou-intrate în portofoliul EECentre.

Activitatea European Examinations Centre a fost întregită şi răsplătită, dincolo de datele enunţate şi de volumul mare de muncă pe care l-am depus în acest an care se apropie de final, de o distincţie care, pentru prestigiul centrului, este mai mult decât importantă: pentru servicii excepţionale şi rezultate deosebite obţinute în România, CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) a premiat EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE ca fiind AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE, începând cu anul 2018. 

Acesta este un motiv în plus ca participanţii să fie şi mai convinşi de rezultate, şi mai încrezători în ei şi în cei care îi evaluează, în corectitudinea şi competitivitatea centrului pe care îl aleg, în procesul de examinare.

Ce ar putea să fie însă un centru de examinare, fără parteneri? Avem zeci de centre partenere în toată ţara şi un număr mare de profesori, examinatori şi profesionişti care cred în performanţă. Şi, mai nou, am reuşit să atragem şi parteneri care susţin, prin sponsorizări, activitatea şi eforturile copiilor.

În ultimele două luni ale anului companiile RoStar, Coca Cola HBC şi DentalMed s-au alăturat proiectului EECentre Pro-Educaţie: Hai să răsplătim performanţa! prin care, aşa cum reiese şi din denumire, ne dorim să recompensăm împreună dedicaţia elevilor în materie de studiu şi totodată, să determinăm continuitatea, în acest sens, deoarece ştim că, uneori cu toţii avem nevoie de un mic stimul, care să ne dea mai multă putere viitoare de muncă, de studiu, de perseverenţă.

European Examinations Centre (EECentre) este o instituţie autorizată de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test), CaMLA şi TRINITY College London - să furnizeze, în Romania, examene de certificare a cunoştinţelor de limba engleză şi limba germană. În cei şapte ani de existenţă, EECentre a devenit un standard de referinţă în România pentru organizarea examenelor lingvistice internaţionale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

GAN
7.12.2018, 18:35:11

articol PUBLICITAR...ordinar

Modifică Setările