Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Petiţie pentru susţinerea lui Liviu Pop în funcţia de ministru al Educaţiei: „A făcut câteva greşeli de exprimare, dar a schimbat în bine sistemul“

8
24 Jan 2018 17:29:35
Autor: Florinela Iosip
În spaţiul online a fost lansată o petiţie pentru susţinerea lui Liviu Pop în funcţia de ministru al Educaţiei. FOTO: Arhiva „Adevărul“
În spaţiul online a fost lansată o petiţie pentru susţinerea lui Liviu Pop în funcţia de ministru al Educaţiei. FOTO: Arhiva „Adevărul“

O petiţie pentru susţinerea lui Liviu Pop în funcţia de ministru al Educaţiei a fost iniţiată în spaţiul online. Iniţiatorul acesteia afirmă că poate oficialul „a utilizat regionalisme fonetice cu sonorităţi buclucaşe", dar a „demarat schimbarea în bine a sistemului preuniversitar". Prima semnătură îi aparţine Ralucăi Andrada Simu, consilier parlamentar la cabinetul de senator al lui Liviu Pop.

„Liviu Marian Pop trebuie să rămână ministrul Educaţiei Naţionale pentru că este persoana care a abordat coerent şi unitar toate problemele şi lacunele educaţiei preuniversitare. Când într-un sistem lucrurile se schimbă în bine, nu înlocuieşti autorul schimbării! Poate că ministrul Liviu Marian Pop nu a fost nici cel mai bun PR-ist din Guvern şi cert a utilizat regionalisme fonetice cu sonorităţi buclucaşe, ba a făcut şi câteva greşeli de exprimare, dar atunci când a fost numit Ministru al Educaţiei, Pop nu a fost selectat nici pe competenţe oratorice, nici pe competenţe de bun purtător de cuvant, ci pe competenţe reale, probate de o carieră de-o viaţă în învăţământul preuniversitar", se arată în textul petiţiei.

Iniţiatorul acesteia precizează că Liviu Pop este primul ministru al Educaţiei care cunoaşte această parte a sistemului românesc de educaţie şi că el „a demarat schimbarea în bine a sistemului preuniversitar, eliminând prin reformă structurile de tip caracatiţă şi punând stavile serioase hoţiei, imposturii şi birocraţiei".

"Mafia manualelor, a auxiliarelor şi a rechizitelor aferente a fost practic demontată prin Proiectul Editurii Didactice şi Pedagogice S.A., ca instituţie de interes naţional. Sistemul, fiind astăzi în primejdie de moarte, cere vocal înlocuirea ministrului Educaţiei. Şi, de multe ori din păcate, o face prin gura unor dascăli numiţi generic „antrenori de genii”. Or acei profesori au privilegiul de a lucra cu o elită de 1-2% dintre copiii României, copii pentru care oricând vor putea fi procurate materiale didactice aparte, fără însă a mai îmbogăţi caracatiţa editurilor căpuşă", se mai arată în textul petiţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

gyll
24.01.2018, 17:32:24

Da,da,da.

0 (2 voturi)
Nolan Cojocaru
24.01.2018, 18:32:57

O fi el ministru, o fi el plin de bune intenţii, dar cîtă vreme nu spune nici un cuvinţel despre reînfiinţarea şcolilor de meserii sau despre un program de finanţare guvernamentală a firmelor care pot asigura şcolarizare pe meserii aplicate, atunci "îi doar un bou".

+4 (8 voturi)
IonIon Codreanu
24.01.2018, 18:47:34

La așa profesori, așa ministru...

-1 (5 voturi)
silent warrior
24.01.2018, 19:59:21

Probabil nevasta-sa a creat petitia si amanta a semnat-o prima...Mai urmeaza cativa lingai si gata ...

+3 (7 voturi)
ciclopus ciclopus
24.01.2018, 22:28:47

Este mai practic decât înaintașii lui. A eliminat mafia manualelor și auxiliarelor școlare care au sabotat tipărirea manualelor de cls.a-V-a.A apărut un compendiu la care nu se aștepta nimeni ! Elevii de a-V-a au avut o sursă de învățare editată la nivel național.

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările