articolul anterior articolul urmator

Politrucii din fruntea Educaţiei: cum otrăvesc profesorii cu carnet de partid şcoala românească

8
14 May 2019 04:16:26
Autor: Simona Chirciu
FOTO: vivafm.ro
FOTO: vivafm.ro

8 Comentarii

Radu Mircea
14.05.2019, 05:32:42

# Nu sunt eu prea simpatizat pentru idea asta , dar sustin in continuare ca scoala romaneasca din ultimii 35 de ani este in imensa ei majoritate o sinecura pentru niste oameni a caror calitati intelectuale si fizice cu greu le-ar fi permis sa cistige o piine cinstita . lnca de prin anii '80 paranoia lui Ceausescu de a-si subordona tot ce misca in Romania a sters pe jos cu competenta in favoarea carnetului rosu de partid . Nu stiu ce culoare au astazi carnetele de partid , dar obiceiul a ajuns mai intii cutuma si acum dogma . Nu mai exista nici cea mai mica legatura intre interesul elevului si drepturile cerute tot mai vehement de dascalimea care trebuie sa recunoastem este nascuta , crescuta si functioneaza dupa legile Centralismului Democratic . Credeti ca procentul de 45 % analfabeti functionali ce parasesc invatamintul mediu este intimplator ??? Trist este ca acelasi procentaj se regaseste ( daca nu cumva mai mare ) si in rindul cadrelor didactice care si ele au facut parte si s-au pregatit in acelasi sistem de invatamint . Deci s-a ajuns la stadiul cind sistemul chiar daca este viciat si bolnav se poate reproduce !!! Ce exemplu mai bun doriti daca nu actualul ministru demolator al invatamintului aflat la al patrulea mandat in scaunul lui Spiru Haret , in fapt un politruc ordinar care acepta orice os aruncat de Fuhrer desi cu numai o luna in urma ar fi parut ca are coloana vertebrala . N'are !!! Sunt nevoit sa recunosc ca totusi Andronescu este un om destept , cea ce arata pervertirea intelectuala la care s-a ajuns . Din pacate in urma unei experiente de o viata , va garantez ca se poate si mai rau . PS Stiu replica detractorilor mei . Si mie tot niste profesori mi-au pus creionul in mina - si nu am cuvinte pentru a-mi exprima gratitudinea pentru asta - , dar in anii '60 majoritatea erau ramasitele burgheze ale invatamintului ce se pregatisera inainte de razboi .

+4 (4 voturi)
stefan Ioan
14.05.2019, 09:25:08

Pe vremea odiosului ne-am înscris în pcr să obținem butelie, apartament, post "călduț" etc. Cei cu IQ-ul olecuță peste medie practicau cunilingusul politic și-l preamăreau în ziarele județene pe "preaiubitul" conducător. Poate Arădenii își aduc aminte de articolele din Flacăra Roșie, semnate de "Lizuca" ( prof. Lizica Mihuț, eternul big boss de la U.V. Vasile Goldiș) Problema e moralitatea: admirabilă, sublimă.....dar....

0 (2 voturi)
Popescu Virgilius
14.05.2019, 13:38:44

Desi sunt de acord cu tine , ti-am dat minus din cauza greselii de tastare : ,,Cei CU IQ-ul MULT SUB medie practicau ....'' Un om destept si competent nu are de ce sa faca compromisuri morale ! Doar lichelele cu IQ minuscul ....

-2 (2 voturi)
IonIon Codreanu
14.05.2019, 15:25:59

Virgilius, te înșeli amarnic! Onorabilitatea nu ține de IQ! Vrei să înșir valorile intelectuale ale României, care s-au pus în slujba analfabeților din PCR?! Cine i-a scris lucrarea savantei cu trei clase, Elena Ceaușescu?! Cine a făcut-o academician? Oameni deștepți și competenți pot fi extrem de imorali, pot profita teribil de prostia și necinstea celor din jur, prin care obțin ceea ce cred că merită FĂRĂ MUNCĂ!

+2 (2 voturi)
Dimijoarei 08
14.05.2019, 11:59:55

Este o mare porcarie ! Functiile administrative din invatamant TREBUIE URGENT sa fie declarate incompatibile cu calitatea de membru de partid ! STOP cretinismului la scara nationala !

+2 (2 voturi)