Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Pregătire săptămânală suplimentară pentru elevii bucureşteni la română şi matematică pentru Evaluarea Naţională

0
15 Apr 2019 11:40:02
Autor: Claudia Spridon
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Elevii bucureşteni de clasele a VII-a şi a VIII-a vor face între două şi patru ore de pregătire suplimentară săptămânală la Matematică şi la Română, la şcoală, pentru Evaluarea Naţională.

Potrivit g4media.ro, profesorii le vor spune părinţilor despre absenţele copiilor de la aceste meditaţii dar şi de la orele de limba Română şi Matematică. 
 
Măsurile pot fi regăsite într-un document publicat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, arată sursa citată. 
 
„Tragem un semnal de alarmă, în ceea ce îi priveşte pe părinţi, să vină la şcoală, să discute situaţia copiilor şi să îi îndrume să vină la orele acestea de pregătire”, a declarat Mariana Manea, purtătoarea de cuvânt a ISMB. 
 
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a publicat vineri, 12 aprilie, un Plan de Măsuri privind îmbunătăţirea rezultatelor la Evaluarea Naţională 2019, la nivelul Municipiului Bucureşti. Amintim că acelaşi plan introduce şi tezele unice pe şcoală la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.
 
Orele de pregătire suplimentară la materiile de examen trebuie făcute “diferenţiat, pe grupe de performanţă, cu o atenţie deosebită direcţionată către elevii care nu au obţinut note mai mari de 5”, spune instituţia. Profesorii nu vor fi plătiţi pentru aceste ore de meditaţii la şcoală, care vor fi realizate în cadrul celor 40 de ore prevăzute în contractul individual de muncă (CIM) şi în fişa postului, precizează ISMB.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii